Sile Binicilik Tesisi: Doğayla Bütünleşen Modern Bir At Merkezi

Mimark Mimarlık Tarafından Tasarlanan Sile Binicilik Tesisi, Doğa İle Bütünleşen Modern Bir Yapıya Sahip

Sile Binicilik Tesisi, doğadan ilham alınarak tasarlanmış bir at merkezi projesidir. Mimark Mimarlık tarafından tasarlanan bu proje, doğayla bütünleşen modern bir yapıya sahip.

Proje, ormanın etrafında konumlandırıldığı için tamamen doğadan ilham alınmıştır. Projenin amacı, yapıların doğayla bütünleşmesidir. Bu nedenle, tasarımda ahşap, cam ve taş ana unsurlar olarak kullanılmıştır.

Sile Binicilik Tesisi, modern bir mimari tarzda tasarlanmış bir binicilik merkezidir. Yapılar, ormana bakacak şekilde inşa edilmiş ve hepsi bir taş yolla bağlanmıştır. Tüm yerleşim, atların sağlığı için rüzgar yönüne göre konumlandırılmıştır. Kapalı arenanın ve ahırların geniş saçakları, insanlar için yarı açık bir alan sağlar.

Modern bir yapı olarak tasarlanan tesisin cephesinde doğal taş ve ahşap plakalar kullanılmıştır. Çelik malzeme ile tasarlanan bu yapıda, gün ışığından uzun süre yararlanmak için büyük camlar ve kapalı arenanın ve ahırların şeffaf çatı panelleri tercih edilmiştir. Ayrıca, ahırlarda ve kapalı arenada doğal havalandırma için çatı pencereleri kullanılmıştır.

Tüm arazi 33.453,66 m2'dir ve proje, 4600 m2'lik bir kapalı arena, 3200m2'lik bir açık arena, 1800m2'lik bir yarı açık arena, 3050 m2'lik bir L şeklinde ahır bloğu, 520m2'lik at bakıcıları için evler ve kafeterya ve 270 m2'lik bir veteriner kliniği içerir.

Projenin mimarları aynı zamanda lisanslı gösteri atlayıcılarıdır. Bu nedenle, kendi deneyimlerini mimari bilgi ve becerileriyle birleştirdiler. Bunlara ek olarak, at biniciliği mimarisindeki zemin sistemleri hakkında Alman yazarlar tarafından yazılmış birçok makaleyi okudular.

Projenin zorlu kısmı, atların, binicilerin ve müşterilerin farklı arzuları ve talepleri olmasıydı. Herkesin arzularını ve taleplerini karşılayabilecek bir tasarım çözümü bulmak, birbiriyle çatışma olmadan, zorlu bir süreçti.

Sile Binicilik Merkezi, İstanbul, Sile'de, 33.453 metrekarelik bir arazide, ormanda bulunmaktadır. Projenin ilham noktası, doğa ve çağdaş, işlevsel mimariyi doğayla bütünleştirmektir. Gösterildiği gibi, hem L şeklindeki ahır blokları hem de blokların ortasındaki yürüyüş alanı bağlantılı olarak tasarlanmıştır. Kapalı alanın özel olarak tasarlanmış girişi, ahırlardaki geniş saçaklar ve ahşap sütun kaplamaları, kulüp evi ve dere manzaralı terası, ziyaretçilerine keyifli bir deneyim sunar.

Proje, 2023'te A' Mimarlık, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyeyi gösterir ve pozitif duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Mimark Mimarlık
Görsel Kredileri: Mimark Mimarlık
Proje Ekibi Üyeleri: Architect: Kaan Kutsal Alkan Architect: Buket Kabakci
Proje Adı: Sile Binicilik Tesisi
Proje Müşterisi: Mimark Mimarlık


Sile Binicilik Tesisi IMG #2
Sile Binicilik Tesisi IMG #3
Sile Binicilik Tesisi IMG #4
Sile Binicilik Tesisi IMG #5
Sile Binicilik Tesisi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun