Yi Jen Li'nin "Daha İyi Bir Yaşam" İçin Tasarladığı Modern ve Sade Yaşam Alanı

Yaşlılar İçin Tasarlanan Bu Ev, Hem Konforlu Hem de Modern Bir Yaşam Sunuyor

Yi Jen Li ve ekibi, "Daha İyi Bir Yaşam" adını verdikleri bu projede, yaşlıların ihtiyaçlarına yönelik bir yaşam alanı tasarlamış. Hem fonksiyonel hem de estetik bir yaklaşım sergileyen bu tasarım, yaşam tarzı dergisi okuyucularına ilham kaynağı olacak.

Yi Jen Li ve ekibi, yaşlıların ihtiyaçlarına yönelik bir yaşam alanı tasarlamış. Hem fonksiyonel hem de estetik bir yaklaşım sergileyen bu tasarım, yaşam tarzı dergisi okuyucularına ilham kaynağı olacak. Tasarımın ilham kaynağı, yaşam alanının hem pratik hem de ruhani işlevlere dengeli bir şekilde hizmet etmesi gerektiği düşüncesi. Bu düşünceyle hareket eden ekip, açık, yarı geçirgen ve boş motifler kullanarak insanlık dolu bir alan yaratmış.

Yi Jen Li'nin tasarımı, çevresel faktörleri de göz önünde bulunduruyor. Maksimum pencere kullanımı ile doğal ışık ve yeşillikten yararlanılıyor. Bu sayede çevre ve insanlar birbirini tamamlıyor. Yaşlı yaşam alanının genel algısını değiştirmek için ekip, zarif, rahat ve canlı renkler ile yumuşak döşemeler kullanmış. Bu da yaşlılara enerjik, zarif ve bilge bir "alacakaranlık estetiği" sunuyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, projenin çevresel avantajlarına yanıt olarak açık stil alanın Beitou'nun en değerli ekolojik yeşilliklerini karşılaması yer alıyor. Ayrıca, mekana girildiği andan itibaren, yuvarlak kanca, geometrik vitrin, çam ağacı pegboard, renkli mobilya ve yumuşak döşemeler gibi ilginç unsurlarla dolu bir alanla karşılaşıyorsunuz. Görsel uzantı ve etkileşim aracılığıyla, bağlantılı manzaralar modernlik, keyif ve basitlikten oluşan bir uyum içinde bulunuyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, tasarım ekibi, sadeleştirme fikrini benimsemiş ve sadece huş kontrplak, çimento tuğla, ahşap döşeme, ithal fayans ve çam ağacı kullanmış. Bu malzemeler, minimum işlemle orijinal hallerinde sunulmuş, bu da karmaşık inşaatı ve yüzey malzemelerinin kaybını azaltırken, tasarım süreci boyunca çevreyi korumuş.

Yi Jen Li'nin tasarımında, yaşlıların güvenliği ve rahatlığı göz önünde bulundurulmuş. Tüm konut, açık ve engelsiz. Tüm depolama işlevleri, yükseltilmiş Japon tarzı odada toplanırken, diğer odalar raflar, platformlar, boş dolaplar vb. ile donatılmış, basit ama tamamen pratik işlevlere sahip bir alan yaratılmış.

Yi Jen Li'nin bu tasarımı, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TIEN WUN LI
Görsel Kredileri: Moore Design
Proje Ekibi Üyeleri: TIEN-WUN LI, YI-JEN LI
Proje Adı: For Better Life
Proje Müşterisi: TIEN WUN LI


For Better Life IMG #2
For Better Life IMG #3
For Better Life IMG #4
For Better Life IMG #5
For Better Life IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun