Yu Fen Lee'nin Doğa İle İç İçe Modern Tasarımı: Twilight Forest

Doğal unsurları ve modernizmi birleştiren bu tasarım, yaşam alanlarına yeni bir soluk getiriyor.

Yu Fen Lee tarafından tasarlanan Twilight Forest, çevresindeki doğal güzellikleri iç mekana taşıyan ve modern çizgilerle buluşturan bir konut projesi. Bu projede, tasarımcı, kullanıcıların yaşam tarzlarına ve mekanın konumuna göre bir tasarım oluşturmuş.

Yu Fen Lee, tasarım sürecinde müşterilerinin kişilik özelliklerini, günlük yaşam alışkanlıklarını ve mekanın şehirdeki konumunu göz önünde bulundurmuş. Pencereden yeşil manzarayı izleme ve sonbaharda kızıla bürünen akçaağaç yapraklarının romantik güzelliğini gözlemleme olanağı sunan bu konum, tasarımın temelini oluşturmuş. Tasarım ekibi, bu doğal unsurları tasarım konseptine dahil etmek için sıcak ve rahat ahşap malzemeler, şeffaf cam, organ perdeler ve çevre dostu yeşil inşaat malzemeleri kullanmış.

Twilight Forest, temiz çizgiler, yumuşak ahşap malzemeler ve beyaz ve gri renklerin uyumu ile sade ve net bir tasarım dili kullanıyor. Yapay unsurların kullanılmadığı bu çok katmanlı mekan, sık sık seyahat eden yeni evli bir çift için rahat ve sıcak bir modern ev yaratıyor. Açık halka açık alan ve şeffaf camla bölünen çalışma odası, iyi bir havalandırma ve aydınlatma sağlıyor ve doğayı tüm mekana taşıyor. Özellikle konumunun dışında akçaağaç ormanıyla çevrili olması, kırmızı yaprakların güzelliğinin günlük yaşama entegre olmasını sağlıyor.

Proje, KD kaplama levha, EGGER sistem levha, LED lamba, organ perde, fayans, şeffaf cam ve alüminyum çerçeve gibi malzemelerle hayata geçirilmiş. İç tasarım alanı yaklaşık 82.644 metrekare olup, düzenleme 3 yatak odası ve 2 halka açık alanı içeriyor. Bu alanlar; giriş, oturma odası, yemek odası, mutfak, çalışma odası, 2 yatak odası ve 2 banyodan oluşuyor.

Twilight Forest, modernizm, minimalizm, doğal unsurlar, yeşil inşaat malzemeleri, açık alan, zarif stil ve eski ev yenileme gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu projede Yu Fen Lee'ye, tasarım sürecinde yardımcı olan diğer ekip üyeleri de bulunuyor.

Proje, orijinal halka açık tuvalet alanının genel konut alanı için standart boyuttan daha büyük olması ve müşterinin daha geniş yemek ve giriş alanlarına sahip olmak istemesi nedeniyle, tasarım ekibi halka açık tuvaletin duvarlarının konumunu yeniden ayarladı. Bu, halka açık alan için daha fazla alan açılmasını sağladı. Ayrıca, tasarım ekibi TV duvarının ölçeğini de yeniden ayarladı ve TV duvarının arkasındaki masanın altındaki alanı TV ekipmanlarının depolama alanı olarak kullandı, böylece TV izleme konforunu artırdı. Aynı zamanda, boş alan da etkin bir şekilde kullanıldı ve mekanın daha geniş hissedilmesini sağladı.

Proje, Ağustos 2019'da Taipei City, Tayvan'da tamamlandı. Proje, sınırlı alanda görsel ve mekansal ölçeği genişletmeye odaklandı. Mükemmel site koşulları ve müşterinin modern ve zarif kişiliği nedeniyle, tasarım ekibi düzenlemeyi ferah ve parlak renklerle, geniş ve akıcı bir dolaşım ile gerçekleştirdi. Şeffaf malzeme kullanarak tasarımcı, basit ama kesin tekniklerle dış mekan yeşil manzarasını projeye entegre etti. Özellikle seçilen hücresel gölge, ultraviyole ışınlarını etkili bir şekilde engellemenin yanı sıra pencerenin dışındaki sıcağı da engelliyor, böylece konforlu ve hoş bir ev atmosferi sunuyor.

Site, 20 yıldan fazla süredir kullanılan bir ev olduğu için, yenileme sürecinde birçok sorunun üstesinden gelinmesi gerekti. Boru ve duvar onarım sorunlarının yanı sıra, özellikle tavan kirişlerinin neden olduğu ağır gerilimle karşı karşıya kalındığında, tasarım ekibi, bu kirişi gizlemek için eğimli KD kaplama levhayı kullandı ve geometrik renk blokları şeklindeki kiriş ve sütunların neden olduğu kusurları ortadan kaldırdı, böylece geniş ve rahat bir görsel güzellik sunuldu.

Yu Fen Lee ve ekibi, doğal unsurları ev ortamına entegre etti ve organ perdelerin kullanımıyla doğal manzaranın gölgelenmesini azalttı. Pencerenin dışındaki yeşil ağaçları ve uzak dağ manzarasını içeriye taşıdılar. Çevre dostu yeşil inşaat malzemelerinin seçilmesinin yanı sıra, genel plan, iç ve dış mekanların uyumunu dikkatle inceledi ve böylece iç ve dış mekanların yankılanan bağlantı etkisini gerçekleştirdi, rüzgarın akışı ve ışığın değişimi aracılığıyla.

Twilight Forest projesi, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YU FEN LEE
Görsel Kredileri: Guan Pin Design
Proje Ekibi Üyeleri: YU FEN LEE
Proje Adı: Twilight Forest
Proje Müşterisi: YU FEN LEE


Twilight Forest IMG #2
Twilight Forest IMG #3
Twilight Forest IMG #4
Twilight Forest IMG #5
Twilight Forest IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun