Ödüllü Tasarımcı Kayoko Nishii'den Evcil Hayvanlar İçin Yenilikçi Kase: Paw Bowl

Yavaş Yemek Yeme Özelliğiyle Evcil Hayvanların Sağlığına Katkıda Bulunan Tasarım

Ödüllü tasarımcı Kayoko Nishii, evcil hayvanların yemeklerini daha yavaş yemelerini sağlayan ve aynı zamanda şık bir görünüme sahip olan Paw Bowl adlı pet kasasını tasarladı.

Hayvan barınağından evlat edindiği kedisinin plastik kaplardan yemek yemeyi sevmediğini ve hızlı yemek yeme alışkanlığı nedeniyle yediklerini çoğu zaman geri çıkardığını gözlemleyen Nishii, bu sorunlara çözüm olabilecek bir tasarım yapma fikriyle yola çıktı.

Paw Bowl, köpekler ve kediler için tasarlanmış şık ve işlevsel bir pet kasasıdır. Kase, içerisindeki benzersiz "pati" tasarımlarıyla dikkat çeker. Bu tasarımlardan biri, evcil hayvanın yemeğini daha yavaş yemesini sağlamak için yükseltilmiştir. Diğer tasarım ise, daha çok bir imza niteliği taşıyan ve kullanıcıyı gülümsetmeyi amaçlayan hafif bir pati izi şeklindedir.

Kase, kullanıcıların kolayca kaldırabilmesi için yan taraflarında oluklar bulunur. Malzemenin pürüzsüzlüğü ve pati izlerinin tasarımı, temizliğin kolayca yapılabilmesini sağlar. Ayrıca, pati izinin rengi kişiselleştirilebilir ve kaseyi daha dikkat çekici hale getirir.

Nishii, Paw Bowl'un üretim sürecini şu şekilde açıklıyor: "Öncelikle kil ile el yapımı bir tasarım resmi oluşturuldu. Ardından dijital modelleme ve 3D baskı süreçleri gerçekleştirildi. Daha sonra el yapımı pati heykeli eklenerek, 4 parçalı bir alçı kalıp oluşturuldu. Kullanıcı testleri yapıldı ve renk için camur araştırıldı ve geliştirildi."

Paw Bowl, mikrodalga ve bulaşık makinesinde güvenle kullanılabilir. Küçük boyutlu kase; dıştan 45 mm yükseklik ve 125 mm çapında, içten ise 28 mm yükseklik ve 90 mm çapında. Orta boyutlu kase ise dıştan 67 mm yükseklik ve 185 mm çapında, içten 40 mm yükseklik ve 137 mm çapında tasarlanmıştır.

Proje, Nisan 2016'da Pennsylvania, ABD'de başladı ve Ekim 2020'de tamamlandı. Kasenin sergisi, Kasım - Aralık 2020 tarihleri arasında ARTSPACE 1241'de gerçekleştirildi.

Tasarımcı Kayoko Nishii, Paw Bowl'un tasarım sürecinde karşılaştığı zorlukları şu şekilde anlatıyor: "Trapezoid tasarımı, 3D modelleme için öğrenmem gereken bir şeydi. 3D baskı modellerini, alçı kalıpları ve taş toprak prototipleri oluşturmak için kullandım. Patinin rengini kişisel tercihe göre değiştirmek istedim, bu yüzden gerçek parlak rengi gösterecek birçok yüksek ateşli şeffaf camur araştırdım ve test ettim."

Paw Bowl, 2021 yılında A' Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award'da Iron ödülüne layık görüldü. Iron A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen bir ödüldür. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, pozitif duygular yaratır ve daha iyi bir dünya oluşturmayı hedefler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kayoko Nishii
Görsel Kredileri: Kayoko Nishii
Proje Ekibi Üyeleri: Kayoko Nishii
Proje Adı: Paw Bowl
Proje Müşterisi: Kayoko Nishii


Paw Bowl IMG #2
Paw Bowl IMG #3
Paw Bowl IMG #4
Paw Bowl IMG #5
Paw Bowl IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun