Vladimir Zagorac'ın Eşsiz Tasarımı: Cone Pet Bowl

Evdeki Dostlarımız İçin Hem Şık Hem İşlevsel Bir Tasarım

Vladimir Zagorac'ın tasarladığı Cone Pet Bowl, sağlık, hijyen ve disiplin sorunlarını ortadan kaldırmayı hedefleyen, hem yemek hem de su kabı olarak kullanılabilen çok fonksiyonlu bir tasarım. Küçük ve orta boy ırkların ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen bu ürün, evcil hayvanların yemek yeme ve su içme alışkanlıklarını düzenlemeyi amaçlıyor.

Cone Pet Bowl, dairesel ve üçgen şekillerin benzersiz bir kombinasyonunu sunuyor. Hem keskin hem de yuvarlak pozitif ve negatif alanları bir araya getiren bu tasarım, yönüne bağlı olarak hem yemek hem de su kabı olarak kullanılabiliyor. Evcil hayvanın ürünü doğru, güvenli ve disiplinli bir şekilde kullanmasına yardımcı olan belirgin çıkıntılar ve çukurlar içeriyor. Yavaş yemeyi teşvik eden ve su sıçramasını önleyen bu ilgi çekici form, her modern iç mekana uyum sağlıyor.

Ürün, gıda sınıfı toksik olmayan polimer ve mineral bileşenlerinin kalıplanmasıyla üretiliyor. Tam hacimli bir obje olan Cone Pet Bowl'un boyutları 330 x 315 x 108mm. Yemek kabının kapasitesi 600ml, su kabının kapasitesi ise 800ml. Ürünün ağırlığı 5kg.

Yemek servisi sırasında, Cone Pet Bowl'un yapısı her türlü zeminde stabilite sağlıyor ve köpeğin yemeği hevesle yemesi durumunda devrilmesini engelliyor. Yükseltilmiş kap, evcil hayvanın boynuna daha az yük bindiriyor ve kaba kolayca tutunmayı sağlıyor. Merkezi koni, evcil hayvanın daha küçük lokmalar halinde ve etrafında yemesini sağlayarak potansiyel mide sorunlarını önlemeye yardımcı oluyor. Su servisi sırasında, üst kenar evcil hayvanın başını kabın optimal merkezi pozisyonuna yönlendiriyor, bu da dökülmeyi azaltıyor. Çukurlar, suya doğal bir yaklaşım sağlarken, üç yükselen köşe su sıçramasına karşı bariyer oluşturuyor.

Ürünün formu, günlük kullanımdaki sorunları araştırmanın sonucu olarak ortaya çıktı. İyi bir tempo ile yemek yeme ve su sıçramasını azaltma ana hedeflerdi. Bu amaçla, farklı ırkların su içerken çekilmiş yavaş çekim videoları dikkatlice incelendi ve dilin karakteristik anatomisi üzerinde çalışıldı. Araştırma, suyun çoğunlukla burun önünde ve dil suya vurduğunda ve su dilin etrafından döküldüğünde sıçradığını gösterdi.

Cone Pet Bowl, evcil hayvanlarda iyi alışkanlıkları teşvik etmek için oluşturuldu. Hem fiziksel hem de psikolojik bir rehber olarak hizmet ederek, doğru, güvenli ve disiplinli bir şekilde beslenme ve içme alışkanlıklarını yönlendiriyor. Objektifin şekli, hem evcil hayvanların hem de sahiplerinin yararına olacak şekilde araştırıldı, daha yavaş beslenme sürelerini teşvik etti ve su sıçramasını önledi. Tek bir benzersiz form, yönelimine bağlı olarak her iki amaç için de kullanılabilir.

Vladimir Zagorac'ın bu tasarımı, 2023 yılında A' Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, mükemmel bir seviyede başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vladimir Zagorac
Görsel Kredileri: Vladimir Zagorac
Proje Ekibi Üyeleri: Vladimir Zagorac
Proje Adı: Cone
Proje Müşterisi: Vladimir Zagorac


Cone IMG #2
Cone IMG #3
Cone IMG #4
Cone IMG #5
Cone IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun