La Jato del Gato'nun Çok Fonksiyonlu Kedi Mobilyası: Mocats

Evdeki Farklı Alanlara Uyabilen Modüler ve Çevre Dostu Kedi Mobilyası

La Jato del Gato tarafından tasarlanan Mocats, kedilerin tırmalamasına, tırmanmasına, saklanmasına, gözlemlemesine, uyumasına ve oynamasına olanak sağlayan çok fonksiyonlu ve çevre dostu bir kedi mobilyasıdır. Bu mobilya, ev sahiplerinin yaşam tarzlarına ve evlerindeki farklı alanlara uyum sağlayabilir.

La Jato del Gato, bir çift mimar ve kedi sahibi olarak, tamamen kedilerimiz için alanlar yaratıyoruz, ancak aynı zamanda farklı günlük aktivitelerimize uyum sağlayabilir. Bu kedi ölçeğindeki alanlar, tohum konaklama, esneklik ve modülasyon prensiplerine dayanmaktadır. Yani, bir minimum alan olarak başlayan ve zamanla kedinin yaşamı boyunca ihtiyaçlara, kedi sayısına ve evde yapılan aktivitelere göre büyüyen ve değişen bir büyüme öğesi.

Mocats (Kediler için Modüler Kozalar), kedilerin tırmalamasına, tırmanmasına, saklanmasına, gözlemlemesine, uyumasına ve oynamasına olanak sağlayan çok fonksiyonlu ve çevre dostu mobilyalardır. Bu mobilyalar, yaşam tarzınıza ve evinizdeki farklı alanlara uyum sağlayabilir.

MOCAT'lar, bir iç yapı tarafından basınçla birleştirilen bir dizi Karton ve Kontrplak parçasından oluşmaktadır. Karton parçalar, modüllerin zeminini, tavanını ve iç duvarlarını oluştururken; kontrplak parçalar iç yapıyı ve dış duvarları oluşturur. Her bir modül parçasını üretmek için dijital tasarım programları kullanıyoruz ve lazer kesim makinesi kullanıyoruz.

La Jato del Gato, Mocats'ın tasarım sürecinde, kedi davranışlarını araştırdı ve kedinin beyninin nasıl çalıştığını tam olarak anlamak için çevresini zenginleştirmek ve yaşam kalitesini artırmak için prototipleme yaptı. Ayrıca, prototipleme süreci, malzemeleri, yapının boyutunu ve dayanıklılığını, hava direncini, ürün montaj sürecini, kullanıcı deneyimini, kedinin modülü kullanma kabulünü ve sıklığını, kedi ve sahibi arasındaki bağı ve kedinin davranışını iyileştirmeyi tanımlamamıza yardımcı oldu.

Mocats'ın tasarımında karşılaşılan en büyük zorluk, toksik katkı maddelerinin kullanılmadığı ve aynı zamanda üretimin hızlı ve kolay olmasını sağlayan bir üretim süreci bulmaktı. Öte yandan, prototipleme süreci de karmaşıktı, çünkü her testin yapılması zaman alıyor; çünkü sadece ürünün anında çalışıp çalışmadığını doğrulamakla kalmadık, aynı zamanda orta ve uzun vadedeki sonuçlarını da değerlendirmemiz gerekiyordu.

Mocats, kedi çevresel zenginleştirmesi için modüler unsurlardır ve bir dizi Karton ve Kontrplak parçasından oluşur, bu parçalar bir iç yapı tarafından birleştirilir. Karton parçalar, modüllerin zeminini, tavanını ve iç duvarlarını oluştururken; kontrplak parçalar iç yapıyı ve dış duvarları oluşturur. Bu çok fonksiyonlu ve çevre dostu mobilya, kedilerin tırmalamasına, tırmanmasına, saklanmasına, gözlemlemesine, uyumasına ve oynamasına olanak sağlar; ve evlerdeki farklı yaşam tarzlarına ve alanlara uyum sağlayabilir.

Mocats, 2023 yılında A' Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award'da Gümüş Ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal yetenekleri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: La Jato del Gato
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Carolina Schwalb
Proje Ekibi Üyeleri: Vanessa Briceño Weiss Brian Geiser Pasquel
Proje Adı: Mocats
Proje Müşterisi: La Jato del Gato


Mocats IMG #2
Mocats IMG #3
Mocats IMG #4
Mocats IMG #5
Mocats IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun