Yeniden Kullanımın Şık Yorumu: Repawpose Pet Yatağı

Shibing Yang'dan Sürdürülebilir Tasarım Anlayışı

Repawpose, evcil hayvanlarımızın üzerinde uyumayı sevdikleri eski kıyafetlerimizden ilham alarak tasarlanmış bir pet yatağıdır. Tasarımcı Shibing Yang, bu yatağın hem kullanılmış giysilere yeni bir yaşam vermek hem de evcil hayvanlarımıza güvenli ve rahat bir dinlenme alanı sunmak amacıyla yola çıkmış.

Repawpose, kağıt katlama sanatından esinlenerek 2D şekilleri 3D objelere dönüştüren bir yaklaşım sergiliyor. Dolgu malzemesi olmadan sunulan bu yatak kılıfı, kullanıcıların eski kıyafetlerini içine yerleştirip kucaklayan kolları olan kase şeklinde bir yatak haline getirmelerine olanak tanıyor. Farklı mevsimlere ve bölgelere uygun tekstil seçenekleriyle gelen yatak, aynı zamanda çeşitli iç mekan stilleri ve kişisel zevklere hitap eden renk seçenekleri sunuyor. İçindeki eski kıyafetler sayesinde evcil hayvanlarımızın ürüne hızla alışmaları ve zamanla kılıflar yıkanabilirken kıyafetlerde kalan kokunun veya feromonların devam etmesi sağlanıyor.

Üç farklı stil seçeneğiyle sunulan Repawpose pet yatağı, bölge ve mevsim sıcaklıklarına uyum sağlamak için tasarlanmış. Soğuk bölgeler için suni kürk kaplı bir stil, sıcak bölgeler için ise T/C karışımlı kumaş dış yüzeyde kullanılıyor. Yatağın iç kısmında, 3D şekline katlandığında yeterli yapısal gücü sağlamak için 3mm kalınlığında keçe taban dikişli.

650 mm x 520 mm x 220 mm ölçülerinde olan Repawpose, T/C Karışımı Kumaş / Suni Kürk / Keçe malzemelerden üretilmiş. Sürdürülebilirlik, upcycling, kedi ve köpek dostu gibi anahtar kelimelerle tanımlanan bu tasarım, Shibing Yang'ın önderliğindeki bir ekip tarafından hayata geçirilmiş.

Kullanımı oldukça basit olan Repawpose'da, kullanıcılar dış kenardaki kılıfın fermuarını açıp kıyafetlerini yerleştirdikten sonra fermuarı kapatıyor, "manşetleri" "alt etek" kenarına yerleştiriyor ve "alt etek" üzerindeki iki düğmeyle manşetleri sabitliyor.

Proje, 2023 Eylül'ünde başlayıp Ekim 2023'te tamamlanmış. Tasarım sürecinde, kıyafetleri ürünün bir parçası olarak kullanan tasarım uygulamaları incelenmiş. Kıyafetlerin en önemli değeri olan kumaşın yumuşak, esnek ve şekil değiştirebilir özellikleri, upcycling için birçok olasılık sunmuş. Ancak Shibing Yang'ın günlük hayatta fark ettiği bir şey, kendi kıyafetlerinin üzerinde sürekli yatan kedileri olmuş ve bu durumun nedenini araştırdığında, kıyafetlerde kalan kendi kokusu ve kedilerin ürettiği feromonların onları bu kadar çok sevdirdiğini keşfetmiş. Böylece, kumaşın yumuşaklığını ve üzerindeki kokuyu kullanarak sürdürülebilir ve sevimli bir pet yatağı fikri doğmuş.

Repawpose, kullanılmış veya eski kıyafetlerin ömrünü uzatarak onları günlük hayatımızdaki bir ürüne entegre etme hedefiyle yola çıkmış bir tasarım pratiği. Son hali, kıyafetleri dolgu malzemesi olarak entegre eden ve sonunda kase şeklinde bir yatak haline katlanan bir kazak şeklindeki kılıf. Kıyafetlerde kalan koku, evcil hayvanların yeni ürünlerle tanışmalarına yardımcı oluyor ve onların içinde güvende ve rahat hissetmelerini sağlıyor. Eski kıyafetleri yatakta kullanarak, onlara daha uzun bir ömür veriyor ve evcil hayvanlarımıza güvendikleri kokuyla çevrili daha rahat bir dinlenme alanı sunuyor.

2024 A' Pet Care, Toys, Supplies and Products for Animals Design Award'da Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen bir ödüldür. Profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden ve yetkin teknik özelliklere sahip olan bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkısında bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Görsel Kredileri: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Shibing Yang
Proje Adı: Repawpose
Proje Müşterisi: Ziel Home Furnishing Technology Co., Ltd.


Repawpose IMG #2
Repawpose IMG #3
Repawpose IMG #4
Repawpose IMG #5
Repawpose IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun