Inalia Skincare: Topografik İlhamla Yaratılan Ambalaj Tasarımı

Grams Design Studio'nun Doğa ve Bilimin Etkileşimini Yansıtan Yenilikçi Tasarımı

Grams Design Studio'nun tasarladığı Inalia Skincare ambalajı, Girit'in verimli topraklarının topografyasından ve yükseklik farkından ilham alıyor. Bu tasarım, doğanın ve bilimin etkileşimini yansıtan bir ambalaj sistemi oluşturuyor.

Inalia Skincare ambalajının benzersiz özellikleri, tasarımın diğerlerinden farkını ortaya koyuyor. Dış kısım, iç silindirle etkileşime girerek, Girit'in yükseklik farkını ve doğanın inovasyonunun cilde nasıl yayıldığını vurgulayan bir ambalaj sistemi oluşturuyor. Girit adasının farklı bölgelerinden alınan bitki özleri ve meyveler, 25A laboratuvarının bilimiyle birleştirilmiş.

Tasarımın gerçekleştirilmesinde plastik, serigrafi baskı, altın folyo baskı, kağıt ve katmanlama teknolojileri kullanılmış. İki katmanlı plastik bir konteyner oluşturulmuş. Dış transparent konteyner ve içinde siyah silindirik bir konteyner bulunuyor. İç konteyner, üst kısmı döndürdüğünüzde dönen bir yapıya sahip.

Tasarımın etkileşimi, ambalajın nasıl çalıştığını ve nasıl işlev gördüğünü anlamamızı sağlıyor. Dış transparent konteyner, içindeki daha küçük konteyneri sararak Girit'in yükseklik farkını ve doğanın inovasyonunun cilde nasıl yayıldığını vurguluyor. Her iki konteyner üzerindeki grafik unsurlar, tasarımı tüm rakiplerinden ayırt etmek için dikkatlice tasarlanmış. Kapak döndürüldüğünde iç silindir dönüyor ve doğanın inovasyonunun özü ve sırları serbest bırakılıyor.

Inalia Skincare ambalaj sistemi, 2019 yazında tasarlandı ve Ekim 2019 ile Ocak 2020 arasında üretildi. Mart 2020'den bu yana Yunanistan'daki birçok eczane ve seçkin cilt bakım mağazalarında yer alıyor. Tasarımın altında yatan araştırma, doğayı bilimle birleştirerek yeni bir kozmetik serisi için marka ve ambalaj tasarlamaktı. Bu yeni seride, Girit adasının topraklarından alınan bitki özleri ve meyveler kullanılıyor ve hedef grup 35 yaş üstü kadınlar. İnovasyon, Girit'in verimli toprağının yükseklik farkını altın konsantrik kıvrımlı şekiller oluşturarak yansıtmaktı. Kadınsı şekiller, şık ve Girit'in bir parçasını simüle eden ve 2 konteyner sisteminin etkileşimiyle benzersiz bir yenilikçi etki yaratan tasarımlar oluşturuldu.

Tasarımın en büyük zorluğu, doğayı inovasyonla birleştirmekti. Bilim ve doğanın etkileşimi, şişede yansıtılıyor. Dış kısım, iç silindirle etkileşime giriyor. Dış transparent konteyner, içindeki daha küçük konteyneri sararak Girit'in yükseklik farkını ve doğanın inovasyonunun cilde nasıl yayıldığını vurguluyor. Her iki konteyner üzerindeki grafik unsurlar, tasarımı tüm rakiplerinden ayırt etmek için dikkatlice tasarlanmış. Kapak döndürüldüğünde iç silindir dönüyor ve doğanın inovasyonunun özü ve sırları serbest bırakılıyor.

Inalia Skincare ambalaj tasarımı, 2021'de A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Grams design studio
Görsel Kredileri: All images: New Ideas Studio, Photographer / Bill Manolas, Image Manipulation
Proje Ekibi Üyeleri: Grams design studio
Proje Adı: Inalia Skincare
Proje Müşterisi: Grams design studio


Inalia Skincare IMG #2
Inalia Skincare IMG #3
Inalia Skincare IMG #4
Inalia Skincare IMG #5
Inalia Skincare IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun