Lüks Konyak Tasarımında Yeni Bir Soluk: Le Chateau XO

Tiago Russo ve Katia Martins'ten Premium Konyak Deneyimi

Le Portier Cognac'ın ikinci lansmanı olan Le Chateau XO, Shay VSOP konyağının başarısını ve mirasını taşıyor. Daha premium bir pazara ve daha yaşlı bir ruha hitap eden bu tasarım, selefine göre daha az organik bir yaklaşım sunuyor. Keskin hatlar ve düzleştirilmiş tabanı ile şişe, tek başına cesur bir varlık sergilerken, deneyim kutusu krema süet ve ince altın detayları koyu renkli meşe dış yüzeyle birleştiriyor.

Le Chateau XO, Le Portier Cognac'ın portföyündeki evrimin bir parçası olarak, daha premium, çarpıcı ve lüks bir yaklaşım getiriyor. Şişenin sert geometrik çizgileri ve düzleştirilmiş profili, optimal bir tutuş sağlarken, şişenin tabanı döküm dengesine yardımcı oluyor. Ambalaj, yumuşak süet dokusunun şişe ve kitapçığı sarması ve zengin ahşap tonlarının konyak fıçılarına saygı duruşunda bulunmasıyla duyuları daha da artırıyor.

Le Chateau XO'nun şişe ağzı, etrafı boyunca altın metalik bir profil alıyor, ekstra doku ve tutuş için oyulmuş ve tırtıklı. Üstte, metal süslemelerle zenginleştirilmiş koyu obsidyen bir kapak, şişenin lüks hissini tamamlıyor. Soğuk, sert malzemelerin konyağın doğal rengi ve kutu içlerinin yumuşaklığı ile kontrast oluşturması, baskılı, kabartmalı ve folyolu süetin kutuya daldırıcı, yüksek derecede duyusal bir doku kazandırıyor.

Le Chateau XO'nun tasarımında, organik süslemeden arındırılmış temiz estetiklerle, dokuların dokunuşa ekstra bir yoğunluk katması ön planda. Kabartma ve oyulmuş katmanlar, süete ekstra bir karmaşıklık katıyor ve metal süslemenin gölge boşluğu, dış kutuya ekstra derinlik kazandırıyor. Le Chateau XO, konyak deneyimini baştan sona duyusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Kutuyu yan kilit aracılığıyla açarken, koyu saten ahşap tonları ve altın detayları üzerinde düşünün. İçeride, koyu tonlar, kutunun tüm iç kısmını saran açık krem süet ile kontrast oluşturuyor. Sol tarafta, eğitici bilgiler kumaş üzerine folyo ile basılıyor ve aynı kaplamada bir kitapçık yer alıyor. Sağ tarafta, şişenin oturduğu yuvada düşük opaklıkta bir desen uygulanarak, cam kap ve metal süsleme boyunca yansımaların derinliği ve yoğunluğu artırılıyor.

Shay VSOP'nin piyasaya sürülmesinin ardından gelen aylarda doğal olarak gelişen Le Chateau XO tasarım süreci, VSOP versiyonunun pazardaki hemen başarısının ardından gerçekleşti. Şişe tamamen yeniden icat edildi ve hem kap hem de ambalajdaki altın detaylar, örneğin kilide giden profiller veya arkadaki madalyon, ürünün mükemmelliği, cesareti ve zarafetini birleştiren nihai lüks bitişi sağlamak için zamanla mükemmelleştirildi.

Le Chateau XO, Shannon Sharpe ve Mary Porter'ın marka mirasının bir yansıması olan tarihe doğrudan odaklanarak, ürünün şekillendirilmesini, konyağı ve kendi başına herhangi bir raf üzerinde çarpıcı bir varlık olmasını vurgulayan narin lüks zarafeti yoğun görsel varlıklara yönlendiriyor. Dikkat çeken bir tasarım, konyağın doğal renklerini ön plana çıkaran ve kutu ve kap boyunca deneyimi yükselten bir şişe.

Le Chateau XO, zarafeti, lüksü ve konyağı cesur, çarpıcı detaylarla bir araya getirerek, kullanıcının dikkatini çeken ve aynı anda sıvıyı ve kabı öne çıkaran bir tasarım sunuyor. Keskin, güçlü bir kabın altın boyun, tırtıl ve süslemesiyle kontrast oluşturarak, ambalajın dışındaki zengin koyu ahşap tahıl ile açık krem süet arasında sıcak bir etkileşim yaratıyor. Le Chateau XO, konyak deneyimini dikkat çekici bir seviyeye yükseltmek ve tüm tadım deneyimi boyunca duyusal daldırma hissini artırmak için tasarlandı ve hayal edildi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tiago Russo
Görsel Kredileri: Le Portier Cognac
Proje Ekibi Üyeleri: Tiago Russo Katia Martins
Proje Adı: Le Chateau XO
Proje Müşterisi: Le Portier


Le Chateau XO IMG #2
Le Chateau XO IMG #3
Le Chateau XO IMG #4
Le Chateau XO IMG #5
Le Chateau XO IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun