Sienna Monroe: Bilinçli Bir Kozmetik Markasının Çevre Dostu Kimliği

Ricci Williams, Çevre Bilincine Sahip Bir Marka İçin Benzersiz Bir Kimlik ve Ambalaj Tasarladı

Sienna Monroe, bitki bazlı ve hayvanlar üzerinde deney yapmayan güzellik ürünleri üreten bilinçli bir kozmetik markasıdır. Ricci Williams, markanın etosunu ve çevre ihtiyaçlarını yansıtan benzersiz bir kimlik, ambalaj ve kırtasiye tasarladı. Bu tasarım, 2021'de A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı.

Marka, sofistike ve modern ancak oynak bir logotip istediğini belirtti. Bu logotip, bilinçli markalarla sıklıkla ilişkilendirilen el yazısı ve yazı karakterlerinden uzak durmalıydı. Fotoğraflar, doğal unsurları dağınık görünmeden içermek için belirli bir arzu yansıtıyor. Çekimler, gündüz ışığı, bitmemiş duvarları ve dökülmüş perdeleri içerirken, kaide görüntülere yükseklik ve derinlik sağlıyor.

Sienna Monroe'nun eşsiz özellikleri arasında, markanın çevre sorunlarına ürünlerinin yaşam döngüsünün tüm aşamalarında yaklaşma arzusunu yansıtan ve müşterilerini ürünlerinin yeniden kullanılabilirliği hakkında iki kez düşünmeye teşvik eden koruyucu ambalajlar oluşturmak yer alıyor. Ayrıca, atığı en aza indirmek için, güzellik hediye kutusu, çevrimiçi siparişler için bir kargo kutusu olarak da kullanılıyor. Kutu, sebze mürekkepleri ile basılmış geri dönüştürülmüş, kaplamasız, kompostlanabilir karton stoktan üretiliyor.

İksir şişeleri, orijinal malzeme bütünlüklerini koruyarak sürekli olarak geri dönüştürülebilen camdan yapılır. Aynı zamanda, kendinden yapışkanlı etiket, Tüketici Sonrası Atık kağıt stokundan yapılır. Kullanıcıyı ambalajı yeniden kullanmaya teşvik etmek için, ambalajın ömrünü ürünün ömründen çok daha uzun hale getirme fikri üzerinde durulmuştur. Cam ayrıca toksik değildir ve plastiklerde bulunan Bisfenol-A ve diğer potansiyel olarak tehlikeli kimyasalları içermez.

Proje, 2020 yazında Los Angeles'ta tamamlandı. Müşteri, görsel yönde bazı fikirler vermek için bir dizi mood board hazırlamıştı. Bu, logo, ambalaj ve düzen tasarımları için bazı başlangıç tipi tedavi kavramlarını ve fotoğrafik renderlar için mood imajlarını içeriyordu. İlk kavramlardan son fikir sunumuna kadar üç tur sunum yaptık ve her aşamada müşteriyle yakından çalıştık.

Projenin en zorlu kısmı, müşterinin briefini karşılamaktı. Müşterilerin, vegan tasarım ipuçları kullanmadan tanıyabileceği bir şey istediler. Bunu başarmanın anahtarı, tasarıma doğal baskı desenini eklemekteydi. Tasarıma renkte bir derinlik kattı, ancak aynı zamanda biraz sert tipografiye güzel bir kontrast sağladı. Sienna Monroe, markayı güçlü ve tavizsiz bir şekilde sunmak istedi. Bu, marka kimliğinin tipografik yönünü gerçekten etkiledi. Ricci, tipografinin ağırlığını, markanın etik değerlerine işaret eden daha yumuşak tonlarda el yapımı bir baskıya karşı dengeledi.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ricci Williams
Görsel Kredileri: Ricci Williams
Proje Ekibi Üyeleri: Ricci Williams
Proje Adı: Sienna Monroe
Proje Müşterisi: Ricci Williams


Sienna Monroe  IMG #2
Sienna Monroe  IMG #3
Sienna Monroe  IMG #4
Sienna Monroe  IMG #5
Sienna Monroe  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun