Xi'an Vanke Pleasant Mansion: Doğal ve Basit Malzemelerle Tasarlanmış Zarif Bir Mekan

ONE-CU Interior Design Lab Tarafından Tasarlanan Satış Merkezi, Modern ve Geleceğe Yönelik Bir Yaklaşım Sunuyor

Xi'an Vanke Pleasant Mansion, iç ve dış mekan arasındaki ilişkiyi, alanın işlevi ve konunun eylemleri arasındaki yönlendirmeyi ve kompozisyon ve malzeme tarafından oluşturulan düzenli hiyerarşiyi vurgulayan bir tasarıma sahip. Tasarım ekibi, mekanları birleştirmek için parkta gezinti dilini benimsemiştir.

Geometrik bloklar, farklı malzemelerden oluşan ve mekanlarda duran ve kesişen, çeşitli yüksekliklerde ve boyutlarda açıklıklar keserek, sanal ve gerçek arasında etkileşimli bir bölme oluşturur. Tasarım ekibi, mekanı sezgisel çizgilerle inşa etmiş, abartılı dekorasyondan kaçınmış ve sıcak, doğal ve basit malzemelerin kullanımına geri dönmüştür.

Proje, taş, sanat camı, ahşap kaplama, el yapımı bronz ve kağıt gibi malzemelerin kullanıldığı bir teknoloji ile gerçekleştirilmiştir. Projenin alanı 950 metrekare olup, Xi'an, bahçe, çizgi, basitlik, kültürel sergi salonu, gösteri dairesi, tarih, kültür ve mekansal anlatım gibi etiketlere sahiptir.

Proje, birinci katı resepsiyon alanı ve kültürel sergi salonu olarak hizmet veren üç katlı bir binadır. İkinci kat, müzakere alanları ve proje sergileme alanlarını barındırırken, üçüncü ve dördüncü katlar farklı türlerde üç gösteri dairesi ile donatılmıştır. Mekansal ölçekten ödün vererek, bina yüksek ağaçlarla çevrili bir iç avlu oluşturur. Bir su manzarası ve camla kaplı bir bina birbirini yansıtır, huzur veren bir atmosfer oluşturur.

Proje, Nisan 2020'de başlamış ve Ağustos 2020'de Xi'an, Çin'de tamamlanmıştır. Tasarım, yerel kültüre dayanmaktadır ve gelenek, modern ve gelecek hakkında bir tartışmayı ve hatta yeninin ve eskinin yeniden yapılandırılmasını ve örtüşmesini gösterir.

Satış merkezi için güçlü görsel etki, insanların daha uzun süre kalmasını engeller. Bu projede, tasarım ekibi aşırı ifade biçiminden vazgeçmiş, mekanı sezgisel çizgilerle inşa etmiş, abartılı dekorasyondan kaçınmış ve sıcak, doğal ve basit malzemelerin kullanımına geri dönmüştür. Bu basitlik sayesinde, insanlar herhangi bir müdahale olmaksızın doğal ışığı, gölgeleri ve renkleri algılayabilirler.

Proje, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özellikleri ve harika sanatsal yetenekleri ile öne çıkan, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ONE-CU Interior Design Lab
Görsel Kredileri: photo by: Sean
Proje Ekibi Üyeleri: ONE-CU Interior Design Lab
Proje Adı: Vanke Pleasant Mansion
Proje Müşterisi: ONE-CU Interior Design Lab


Vanke Pleasant Mansion IMG #2
Vanke Pleasant Mansion IMG #3
Vanke Pleasant Mansion IMG #4
Vanke Pleasant Mansion IMG #5
Vanke Pleasant Mansion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun