Dongyue: Yi Chun Chung Tarafından Tasarlanan Modern ve Konforlu Bir Yaşam Alanı

Yi Chun Chung, Dongyue'nin Tasarımında Geniş Görüş Aşkını ve Modern Konforu Birleştiriyor

Yi Chun Chung, Dongyue adlı konut projesinde geniş bir görüş alanına olan sevgisini ve modern konfor ihtiyacını birleştirerek, yaşam alanını mobilyalar ve yürüyüş yolu ile bölmüş ve her alanın açık bir şekilde tanımlanmasını sağlamıştır.

Yi Chun Chung, Dongyue konut projesinde, geniş bir görüş alanına olan sevgisini ve modern konfor ihtiyacını birleştiriyor. Başlangıçta küçük üç oda olan evi, geniş bir görüş alanı sağlamak için iki odaya dönüştürmüş. Kapalı mutfak, açık mutfak ve mutfak adası haline getirilmiş ve çalışma masası, kanepe arkasına yerleştirilen yemek masası ile birleştirilmiştir.

Yaşam alanı, mobilyalar ve yürüyüş yolu ile bölünerek, genel akışın en kısa yoldan ulaşılabilir olması sağlanmıştır. Açık bir ortamda bile, her alanın tanımı çok net olup, orijinal yürüyüş alanını serbest bırakarak alan etkinliğini artırmıştır.

Yatak odasındaki yatak başlığı ve yatağın ayak ucundaki duvar birbirine uyumlu hale getirilmiştir. Akıcı altın süslemeler ve gizli kapılar, modern ve şık bir görünüm kazandırmıştır. Hatta bir yatak odasına girip dinlenmek bile, rahat ve gevşek bir atmosferde görsel bir ziyafettir. Evine dönmek, özenle tadını çıkarılacak bir deneyim haline gelmiştir.

Yemek alanının yanındaki vitrin, ev sahibinin insancıllığını ve zarafetini tamamen sergilerken, şık lambalar orijinal olarak çok soğuk ve sert olan atmosferi yumuşatmıştır. Kanepe ve yemek sandalyesi, hafif ve kabarık olan kadife malzemeden yapılmıştır, bu da insanların tamamen rahatlamasını sağlar. Rahatlama tamamen engelsizdir.

Yi Chun Chung, bu projeyi 2020 yılında tamamlamıştır. Tasarım sürecinde, ev sahibi ile tam bir iletişim kurarak, gerçek ihtiyaçlarına ulaşmayı başarmıştır. Tasarımın, insanların yaşamını daha insancıl hale getirmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Yi Chun Chung, girişteki büyük sütunları ince plaka fayanslarla dekore etmiş ve TV duvarının düzgün çizgileri, sadece alanı artırmakla kalmayıp, düzgün çizgilerin hissini de yaratmıştır. Bu, tasarımın çekirdeği haline gelmiştir. Girişteki büyük sütunları ince plaka fayansla dekore etmek, yanındaki mutfak adasıyla karşılıklıdır. Gri, beyaz ve kahverengi olmak üzere üç renk, sakinliğin tonunu belirlerken, altın desenli tahta tuğlalar ve altın demir parçaları, özel bir atmosfer eklemiştir.

Yi Chun Chung, Dongyue projesi ile 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chung Yi Chun
Görsel Kredileri: Photographer Ar Her Kuo Photography Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Chung Yi Chun
Proje Adı: Dongyue
Proje Müşterisi: Chung Yi Chun


Dongyue IMG #2
Dongyue IMG #3
Dongyue IMG #4
Dongyue IMG #5
Dongyue IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun