Pan'an Wetland: Sürdürülebilir Kalkınma Kavramını Hayata Geçiren Ödüllü Tasarım

Mingcheng Yue'nin Tasarladığı Pan'an Wetland, Yenilikçi ve Sürdürülebilir Bir Ekosistem Yaratıyor

Pan'an Wetland, Jiawang kömür madeninin ekolojik restorasyon ve dönüşüm projesi olarak başladı ve zamanla ekolojik sulak alan, kültürel peyzaj, eğlence ve bilim eğitimi işlevlerini bir araya getiren kapsamlı bir turistik nokta haline geldi. Mingcheng Yue'nin tasarımı, sürdürülebilir kalkınma kavramını uygulayarak, toprağın dönüşümünü tamamladıktan sonra bitkilerin emme ve arıtma etkisini kullanarak, yeşilin peyzajla alanı kademeli olarak kaplamasını ve çevreyi arındırmasını sağladı.

Proje, çökmüş arazi düzeltme ve ekolojik restorasyonun birleşimini ısrarla savunuyor. Toprak, tüm doğal habitatlar için temeldir, bu yüzden bu toprağı uyandırmanın ilk adımı toprağın canlılığını geri kazanmaktır. Proje, çökme alanının farklı koşullarını, toprak tipi, yapı, stabilite ve su birikme derinliği gibi, kapsamlı bir şekilde analiz eder ve toprağı dönüştürmek için "yüksek kazı ve düşük doldurma, derin kazı ve yüzeyel doldurma, ekim tabakasının soyulması ve katmanlı döşeme" gibi toprak yeniden yapılandırma tekniklerini kullanır.

Projenin su ve toprak olmak üzere iki tür ekolojik alan oluşturduğu belirtiliyor. Kuzey ve güney su sistemlerini bağlayarak çeşitli ölçeklerde çapraz geçen su alanları oluşturulmuş, su bitkileri ile kuşları çeken bir alan yaratılmış. Toprak alanı ise yerli bitkileri kullanarak ağaç, çalı ve çim topluluklarından oluşan bir bitki yapısı oluşturur. Proje, insan, doğa ve yerel kültür arasındaki bağlantıyı kurar, Pan’an'ın kültürel mirasını gösterir, turizm ve tatil, pansiyonlar, ekolojik sağlık hizmetleri geliştirir, sulak alan eğlence hizmetlerini iyileştirir ve parkı gerçekten bir şehir halkı etkinlik taşıyıcısı haline getirir.

Pan'an Wetland Park tasarımı, suyu çekirdek olarak alır, sulak alan peyzajının kültür, yaşam ve doğal özelliklere sızma olasılığına dikkat çeker ve çağdaş kentsel ve kırsal kültürel yaşama hizmet eden bir mekansal işlevsel sistem oluşturur. Çöküşü kullanarak geniş bir su yüzeyi oluşturur, bitkilerin suyu koruma ve toprağı arıtma özelliği ile, 8 yıllık peyzaj restorasyon süreci sonunda sadece tarım uygarlığını yeniden canlandırmakla kalmaz, aynı zamanda modern kentsel yaşamı bağlar ve çevredeki köylerin canlanmasını ve kentsel dönüşümü teşvik eder.

Pan'an Wetland, 2021'de A' Landscape Planning and Garden Design Award'da Gümüş Ödül kazandı. Bu ödül, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve harika sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yawen Duan
Görsel Kredileri: Yawen Duan
Proje Ekibi Üyeleri: Mingcheng Yue Chengming Zhang
Proje Adı: Pan'an Wetland
Proje Müşterisi: Yawen Duan


Pan'an Wetland IMG #2
Pan'an Wetland IMG #3
Pan'an Wetland IMG #4
Pan'an Wetland IMG #5
Pan'an Wetland IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun