Crowne Plaza Warsaw HUB: Doğanın Şehirle Buluştuğu Tasarım

Tremend Sp. z o.o. Sp.k ve Ghelamco'nun İhtişamıyla Şehir Oteli Tasarımı

Varşova'nın kalbinde yer alan Crowne Plaza Warsaw HUB, doğanın enerjisi ve şehir yaşamının dinamizmi ile öne çıkan bir otel iç mekan tasarımı sunuyor.

Tasarım ekibi, IHG markasının standartlarına uygun olarak Varşova'daki Crowne Plaza otelinin kamuya açık alanlarını ve otel odalarını tasarlamak üzere görevlendirildi. Varşova HUB binası için hazırlanan Crowne Plaza Hotel tasarımı, Wola bölgesinde yer alıyor. Altın, ahşap, mermer, yeşil ve zümrüt kumaşın birleşimi ile bu otel iç mekanı benzersiz bir hale getirilmiştir.

Ortak alanlar, canlı, renkli ve eklektik bir atmosfer sunarak hareketli bir şehrin yansımasıdır. İç mekanlar, hayatı, enerjiyi ve ebedi gücü simgeleyen Vistula Nehri'nin motifini taşır. Çevreye saygı, doğaya yapılan atıflar ve bitirme malzemelerinin bilinçli bir şekilde seçilmesiyle gösterilir.

Otelin giriş alanı olan lobisi ve merkezi bir barı bulunan lounge, zemin kattadır. Bar, insanların buluşma noktasıdır ve önemini vurgulamak için bar tezgahının üzerine asılı bir bakır yapı tasarlanmıştır. Bu yapıdan sarkan yeşil bitkiler ve aydınlatma armatürleri bulunur. İlk kat, odalar ve bir restoranı barındırır. Restoran, altın, ahşap, yeşil ve kanepe kumaşlarının zümrüt renginin birleşimi ile dikkat çeker. Akustik tavanı oluşturan altın plakalar, mekana özgün bir karakter kazandırır. En üst kat ise süitler, bir fitness salonu ve bir barı içerir.

Proje, doğayı simgeleyen bir alan oluştururken, iyi ses emilim parametrelerine sahip akustik malzemelerin kullanıldığı bir alan yaratma fikrini benimser. Ortak alanlar, tek bir estetik tarzda tutulmuştur - her biri mermer, ahşap, yeşil unsurların altın veya bakır metallerle birleşimi olan bir kombinasyondur. İç mekanlar, hareketli Vistula Nehri ve canlı şehrin sembolü olan renkler ve dokularla doludur.

Projenin en zor kısmı, hareketli bir şehrin merkezinde bulunan bir otel için çarpıcı bir fikir bulmaktı. Ancak tasarım ekibi, otel iç mekanını hem zarif hem de rahat, hem doğal hem de sofistike, aynı zamanda canlı bir his veren bir karışım - Varşova'nın ve Vistula'nın renkleri olan altın, ahşap, mermer, yeşil ve zümrüt kumaş - ile tasarlamayı başardı.

2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazanan bu tasarım, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikle dolu ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, öne çıkan ve trend belirleyen yaratımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Magdalena Federowicz-Boule
Görsel Kredileri: Image 1/2/3/4/9 Piotr Gęsicki
Proje Ekibi Üyeleri: Magdalena Federowicz-Boule, Daria Cichoń, Olga Szczepankiewicz, Łukasz Zalewski, Ewa Dolot, Aleksandra Falba, Maksym Tkacz, Piotr Kanclerowicz, Ula Rymanowicz, Joanna Kuzio, Radosław Klimek, Klaudyna Czechowska, Renata Kuczera, Michał Puchalski, Anna Stachi, Jolanta Grzybowska, Aleksander Dymkowski, Paulina Szarzec, Kama Kowacz
Proje Adı: Crowne Plaza Warsaw HUB
Proje Müşterisi: Magdalena Federowicz-Boule


Crowne Plaza Warsaw HUB IMG #2
Crowne Plaza Warsaw HUB IMG #3
Crowne Plaza Warsaw HUB IMG #4
Crowne Plaza Warsaw HUB IMG #5
Crowne Plaza Warsaw HUB IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun