Chin-Shu Chen'in "Warming Fun" Tasarımı: Aile Bağlarını Güçlendiren İç Mekan Tasarımı

20 Yıllık Bir Evin Dönüşümü: Geleneksel Japon Stili ile Modern Tasarımın Buluşması

Chin-Shu Chen, 20 yıllık bir evi yeniden tasarlayarak aile bağlarını güçlendiren bir yaşam alanı yaratıyor. Geleneksel Japon stilinin modern tasarımla buluştuğu bu proje, aile yaşamını merkeze alıyor.

Chin-Shu Chen, "Warming Fun" adlı tasarımında, aile bağlarını güçlendirmeyi hedefleyen bir yaşam alanı yaratıyor. 20 yıllık bir evin yeniden tasarımında, geleneksel yaşam odası düzenlemesinin sınırlarını kırarak, yaşam ve yemek odalarını birleştiriyor. Bu sayede, büyük ve özel olarak tasarlanmış ahşap masa, oyun oynama, yemek yeme, kitap okuma ve çalışma gibi fonksiyonları bir arada sunabiliyor.

Chin-Shu Chen, organik minimalizm yöntemini kullanarak, Taoizm Felsefesi'nin doğa ve hiçbir şey yapmama ilkesini yansıtıyor. Bu sayede, huzurlu ve rahat bir yaşam özünü sergiliyor. Tasarımcı, dışarıdan içeriye, huzurlu bir simbiyoz, sürdürülebilir bir ilişki yaratıyor ve bu sayede sanat, ağ ve kültürün özel değerini doğal bir şekilde ortaya çıkarıyor.

Projenin iç alanı yaklaşık 106 metrekare. 20 yıldan fazla süredir kullanılan bu evin iç mekanlarının yeniden düzenlenmesi için, tasarımcı geleneksel Japon stili odanın yıkılmasını ve orijinal 4 odanın 3 odaya dönüştürülmesini içeriyor. Bu sayede, genel alanlar ve çocuk odası genişletiliyor.

Chin-Shu Chen, yaşam ve yemek odalarının sınırlarını kırmakla kalmıyor, aynı zamanda aile üyelerinin 24/7 zaman geçirebileceği sıcak ve hafif bir yaşam tonu yaratıyor. Bu, sadece aile bağlarını daha da güçlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda ev sahiplerine, çocuklarıyla birlikte her güzel detayı deneyimleme fırsatı da sunuyor.

Proje, Ekim 2019'da tamamlandı ve Taipei, Tayvan'da yer alıyor. Tasarımın altında yatan araştırma, dört kişilik bir hane halkının yaşam paylaşımı, duyguları ve alışkanlıklarını oluşturuyor. İç mekan artık standartlaşmış veya tek bir formda sunulmuyor. Tasarımcı, basit, huzurlu ve sıcak bir atmosfer yaratmak için soğuk tonlu, katı malzemelerin üst üste gelmesini kullanıyor. Bu malzeme kombinasyonu, mekanın geniş bir hissiyatını ustaca yaratıyor.

Yaşlı bir evin yenileme projesi için, temel ev yapılarını güçlendirmenin yanı sıra, tasarımcı, ahşap, taş, kumaşın renk sıcaklığı ve ağı kullanarak, soğuk mekansal atmosferi dolaylı olarak dengeleyen ve yumuşatan basit bir görüntü yansıtıyor. Bu, konfor, rahatlık ve özgürlükle arzu edilen yaşam tarzının bir beklentisini genişletiyor ve gerçekten mekanın çizgi-üzeri tasarım konseptiyle yankılanıyor.

Chin-Shu Chen'in "Warming Fun" tasarımı, 2021 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chen Chin-Shu
Görsel Kredileri: Chen Chin-Shu
Proje Ekibi Üyeleri: Chen Chin-Shu
Proje Adı: Warming Fun
Proje Müşterisi: Chen Chin-Shu


Warming Fun IMG #2
Warming Fun IMG #3
Warming Fun IMG #4
Warming Fun IMG #5
Warming Fun IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun