Geleceğe Adım Atan Ofis Tasarımı: Prance

Jacksam Yang'ın Teknoloji, İnsanlık ve Sanat Arasındaki Dengenin İzlerini Taşıyan Tasarımı

Prance, tasarımcı Jacksam Yang'ın teknoloji, insanlık ve sanat arasındaki dengenin izlerini taşıyan bir ofis tasarımıdır. Bu tasarım, ziyaretçileri, dikkatli bir tasarım aracılığıyla sınırlı ama rahat bir atmosfere davet ederken, geleceğe yönelik harika bir yaşam beklentisini yerine getirme amacını taşıyor.

Prance, girişteki görsel odak noktasında başlayan ve geniş bir çalışma ortamı oluştururken geçirgenliği ve konforu gösteren tutarlı bir deneyim vurgulayan, keskin ve basit bir geleceğe yönelik tasarıma sahiptir. Modern bir dokunuşa sahip malzemeler kullanılırken, gri tonlar ve ahşap, mekanın sıcaklığını vurgular. Trafik akışı katmanlıdır ve tasarım, sıkıştırmadan genişlemeye görsel bir dönüşüm sağlar, bu da mekanın gerilimini güçlendirir.

Ahşap bölme, görsel yüksekliği uzatır ve gizlilik sağlar. Eğimli tahtaların oluşturduğu dizili etki ve mekanın trafik akışını yönlendiren lineer aydınlatma, modern minimalist bir tarzda keskin bir geleceğe yönelik atmosfer oluşturur. Her adımda, harika bir geleceğe doğru yürürken, atmosfer değişir.

Proje, Temmuz 2021'de başladı ve Mart 2022'de Tayvan'ın Hsinchu kentinde tamamlandı. Metal ve mermerden yapılmış açık merdivenler, girişte odak noktası oluştururken canlılık katıyor. Başlangıç basamağının büyütülmesi, onu mekanın merkezi haline getirir. Cam ve fayanslar, alanları ayırt etmek için kullanılır. Uygun şekilde tasarlanmış boş alanlar, mekanı daha hafif hale getirir. Büyük pencerelerden geçen doğal ışık, her katın etkileşimini sağlar ve akış hissi yaratır.

Prance, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesini iyileştirir, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.

Prance, ziyaretçileri, dikkatli bir tasarım aracılığıyla sınırlı ama rahat bir atmosfere davet ederken, geleceğe yönelik harika bir yaşam beklentisini yerine getirme amacını taşıyor. Bu tasarım, teknoloji, insanlık ve sanat arasındaki dengenin izlerini taşıyor ve geleceğe adım atıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jacksam Yang
Görsel Kredileri: Photographer : Weimax Studio
Proje Ekibi Üyeleri: Jacksam Yang
Proje Adı: Prance
Proje Müşterisi: Jacksam Yang


Prance IMG #2
Prance IMG #3
Prance IMG #4
Prance IMG #5
Prance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun