Eason Zhu'nun "Hayvan Omurgası" Projesi: Geçmişin Yükünü Taşıyan Sıra Dışı Bir Tasarım

1933 Şangay'da Hayvanlar ve İnsanlar İçin Paylaşılan Bir Mekanın Hikayesi

Geçmişte Uzak Doğu'nun ilk mezbahası olan ve sayısız hayatın son bulduğu bu yapı, bugün Şangay'ın ünlü bir kültür ve yaratıcı endüstri merkezi haline gelmiştir. Eason Zhu'nun "Hayvan Omurgası" adlı projesi, bu tarihi mekanın hikayesini ve hayvanlarla insanlar arasındaki uyumu yansıtan bir tasarım sunuyor.

Eason Zhu, tasarım sürecine henüz mekan karakterize edilmeden önce bir hikaye ekleyerek başladı. Bir kedinin yürüyüş izinden yola çıkan Zhu, iç ve dış mekanı böldü ve yaşam durumundaki temel işlevleri bir daire ile ayırdı. Bu daire içinde kapılar, pencereler ve içeriyi ve dışarıyı gözlemleme yeteneği bulunuyor. İçeride ise oturma odaları, restoranlar, mutfaklar, banyolar gibi yaşam sahnesi unsurları bulunuyor ve bir balon haritası oluşturuyor.

Proje, başlangıçta insanlar ve hayvanlar tarafından paylaşılan bir mekan olarak düşünüldü. Her ikisi de kentsel mekanda yaşar ve kendi etkileşim alanlarına sahiptirler. Hayvan davranışı, mekan tasarımına eklenmiş ve işlevi karşılamak üzere, en basit işleme yöntemi ile pidan'ın marka ve fikirlerine yardımcı olacak bir platform sağlamıştır.

Öte yandan, anıtsal mekanın diğer yüzü, insanlar ve hayvanlar arasındaki uyumlu simbiyoz hakkında daha fazla düşünce getirme isteğini taşıyor. "Hayvan Omurgası" adlı simbiyotik mekanın anlamı, hayvanlarla birlikte tarihin yükünü taşımaktır. Tarihi bir çevrede insanlar ve hayvanların nasıl daha iyi uyum içinde yaşayabileceğini ve bu şehrin sunduğu harika deneyimi paylaşmayı araştırıyor.

Proje, pidan'ın sokak hayvanlarına yönelik sahiplenme konseptini önermesiyle daha da anlam kazanıyor. Pidan, 1933 eski sahasındaki sokak kedileri ve köpekler için uzun süreli gıda temini sağlıyor.

Özgün tasarımı ve hayvanlarla insanlar arasındaki uyumu vurgulayan felsefesiyle "Hayvan Omurgası", 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Bu ödül, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellik taşıyan ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratılara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Eason Zhu
Görsel Kredileri: Fununit Design & Zheng Shi
Proje Ekibi Üyeleri: Case Designer Eason Zhu Alex Lin Design Team Erhuan Chai Qianlan Lu Guanhang Jiang
Proje Adı: The Animal Backbone
Proje Müşterisi: Eason Zhu


The Animal Backbone IMG #2
The Animal Backbone IMG #3
The Animal Backbone IMG #4
The Animal Backbone IMG #5
The Animal Backbone IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun