Shu-Fen Wu'nun Doğa ile Uyumlu İç Mekan Tasarımı

Çevre Dostu Materyaller ve Geniş Alan Kullanımı ile Dağ Manzaralı Ev

Hayatımızın ilk yarısında iyi bir işe sahip olmak için çok çalışırız, daha sonra daha iyi bir gelir elde etmek için daha çok çalışırız. Tüm çabalarımız gelecekte daha istikrarlı bir yaşam arzusu içindir. Bu ev sahipleri, bu evi son durakları olarak görüyorlar ve hayatlarının ikinci yarısına bu evde harika bir başlangıç yapmayı umuyorlar.

Ev, dağların yanında yer alıyor, çevre sessiz, manzara büyüleyici ve hava taze. Bu çekici avantajlar, ev sahiplerinin özel alandan çok kamusal alan için daha sıkı gereksinimlere sahip olmasını açıklıyor. Alanı genişletmek için duvarların az kullanıldığı ve geniş görüş fikrine uyan sırtı açık rafların kullanıldığı bir tasarım uygulanmış. Bu sayede atmosfer daha sakin ve rahat.

Yapı malzemeleri açısından çoğunlukla çevre dostu inşaat malzemeleri kullanılmış. Duvarların geri dönüştürülmüş taş kaplamaları, çevre dostu alçı tuğlalar, geri dönüştürülmüş ahşap-plastik kompozitler bu malzemeler arasında. 115.7 metrekarelik bu ev, iç mekan tasarımı, konut, daire, alan, ev ve çevre dostu etiketleriyle tanımlanıyor.

Ev sahipleri hayatlarının ilk yarısında çok çalıştılar; şimdi, hayatlarının son yarısında istikrarlı bir ev arzuluyorlar. Sonunda, taze hava ve büyüleyici manzarası olan dağların yanında harika bir yer buldular. Bu nedenle, ev sahipleri özel alandan çok kamusal alan için sıkı gereksinimlere sahip. Tasarım, çevre dostu malzemelerin bol miktarda kullanılması ve görüşü genişletmek için duvar kullanımının azaltılmasıyla sahiplerin taleplerini mükemmel bir şekilde karşıladı. Sonuçta, hayal ettikleri ev, çevreyle mükemmel bir uyum içinde, onlara burada harika bir başlangıç yapma fırsatı sunuyor.

Shu-Fen Wu'nun bu tasarımı, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, memnuniyet ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SHU-FEN,WU
Görsel Kredileri: SHU-FEN,WU
Proje Ekibi Üyeleri: Shu-Fen Wu
Proje Adı: Continue
Proje Müşterisi: SHU-FEN,WU


Continue IMG #2
Continue IMG #3
Continue IMG #4
Continue IMG #5
Continue IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun