Marbled Infinity: Fu Mei Chiu'nun Sınırsız Tasarımı

Satış Merkezi Resepsiyonunda Zamansız Bir Estetik Yaratma

Fu Mei Chiu, Marbled Infinity projesiyle mekanın özünü keşfediyor, siteye özgü çevresel karakterlere yanıt veriyor ve yapı ve formun bütünlüğüne, estetiğe ve malzeme ve dekorasyonların dokusuna önem veriyor. Sınırsız olasılıklarla görsel alanı genişleten tutarlı mermer tasarımı, gümüş-beyaz bir kar alanına adım atıyormuşçasına bir zaman ve mekan alanı sunuyor.

Marbled Infinity'nin eşsiz özelliklerinden biri, görsel odak noktasını belirginleştiren ve süslemesiz beyaz mermer tezgahın manzaraya tamamen entegre olmasıdır. Gümüş ve beyaz karla kaplı bir buzul gibi, mermer tezgah sessiz bir hoşgörü ile yer alır. Ayrıca, zarif bir eğriye sahip siyah bir bank, mermer tezgahla mükemmel bir görsel üçgen oluşturur. Siyah ve beyazın yan yana gelmesi ve ışık ve karanlığın kontrastı, benzersiz bir görsel çekicilik yaratır.

Mermer tezgah, bir parça halinde ithal edilmiştir. Ağırlığı nedeniyle, yükleniciler onu zemin inşaatından önce yerleştirdi. Zemin malzemesi, tezgahın kenarına boyunca döşenir ve manzarayla bütünleşmek üzere dışarıya doğru yayılır. Mermerin istikrarı, mekanda doğal bir manzara oluşturur.

Proje boyutları 248 metrekare olup kullanılan malzemeler ince döşeme taşları, doğal taş (Carrara beyaz mermer), metalik laminat, titanyum kaplamalı metalden oluşmaktadır. Tasarım, mermer, beyaz mermer tezgah, elmas desenli çelik yapı, resepsiyon merkezi, satış merkezi, sınırsız ve sınırsızlık gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Tasarımın odak noktası, mekanın tutarlılığını sağlamak ve bağlamsal sanatın değerini maksimize etmektir. Mekanın özü tarafından genişletilmiş bir algı elde edilir. Bu proje, bir inşaat şirketi merkezi ve Satış Merkezi'nin lobisi olarak hizmet vermektedir. Camın arkasından geçerken, yayalar kolayca sessizliğin eşsiz güzelliğini hissedebilirler. Cam cephe, sınırsız görüşü genişletir ve çift yönlü perspektif aracılığıyla görsel sürprizler yaratır. Siyah kapı çerçevesinin ve pencerenin siyah, elmas desenli çelik yapısının karanlığı ile kontrast oluşturan saf düzenle bir minimalizm ortaya çıkar.

Marbled Infinity, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir. Bu ödül, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Fu Mei Chiu
Görsel Kredileri: 1. Image #1: Photographer, Ar Her Kuo, 2019. 2. Image #2: Photographer, Ar Her Kuo, 2019. 3. Image #3: Photographer, Ar Her Kuo, 2019. 4. Image #4: Photographer, Ar Her Kuo, 2019. 5. Image #5: Photographer, Ar Her Kuo, 2019. Video Credit: Ar Her Kuo, 2019. Video Credits: Photographer, Ar Her Kuo, 2019.
Proje Ekibi Üyeleri: Fu Mei Fiona Chiu
Proje Adı: Marbled Infinity
Proje Müşterisi: Fu Mei Chiu


Marbled Infinity IMG #2
Marbled Infinity IMG #3
Marbled Infinity IMG #4
Marbled Infinity IMG #5
Marbled Infinity IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun