Zeropower Interior Design'dan "Flowing Oriental": Doğu'nun Akışını Yansıtan Satış Ofisi

Doğu'nun Gizemini ve Asaletini Yansıtan, Işık ve Gölgenin Güzelliğini Vurgulayan Bir Tasarım

Zeropower Interior Design tarafından tasarlanan "Flowing Oriental", insanların dış etkenlerden arınarak hayatın seviyesine odaklanmalarını sağlayan bir tasarım. Doğu'nun gizemini ve asaletini yansıtan bu tasarım, doğal görsel etkileri öne çıkararak, insanlar, nesneler, çevre ve mimari arasında bir hava ve ışık dengesi arıyor.

Tasarımın ilham kaynağı, insanların dış etkenlerden arınarak hayatın seviyesine odaklanmalarını sağlamak. Bu sayede, mekana sessiz bir değer katılarak, dış ve iç görsel uzantının yüksek derecede bütünleşmesi sağlanıyor. İnsanlar, nesneler, çevre ve mimari arasında bir hava ve ışık dengesi aranıyor. Bu dengenin bulunması, doğal görsel etkileri öne çıkararak, bir Doğu gizemi ve asaleti yaratıyor.

Flowing Oriental, Fuzhou'nun güzel bir balıkçı limanı kültür şehri olmasından esinlenmiştir. Eski kemerli köprüler, balıkçı tekneleri ve suyun parıltısı arasındaki karşılıklı akış, Pinde porselen lake ilhamını, galeri benzeri bir iz olarak mekanda yansıtıyor. Mekanın detayları, suyun korunmasını, akışkan kutuları, ışık ve gölgenin değişimini, galerinin sonunda kemer köprü öncesi duygusal etkileşim ve deneyimi gerektiriyor.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, mürekkep yüzen bir ifade ile lake kültürünün kullanılmasını içerir. Gelecekteki balık, gelecekteki ağaç, gelecekteki lake eşyalar, bu koyda bulunur. Bulut eserlerinin mekansal iskeletine dahil edilmesi, yapının kendisinin mekanın sanatına yükseltilmesine ve mekanlar arası sınırların bulanıklaştırılmasına olanak sağlar. Bu, Doğu eserlerinin ve doğal duyguların yan yana konumlandırılmasına izin verir.

Tasarımın teknik özellikleri, bölgesel kültürün sökülmesi ve yeniden düzenlenmesi yoluyla, modern ince işçilikle tekne kültürünün çizgisini çıkarmayı ve bir kurulum deneyim alanı oluşturmayı içerir. Yüzük Kart Cihazı: yükseklik 3m * çap 3.6m, ince kenar profili 50mm.

Tasarımın etkileşimi, genel mekanın akışkan bir yapı ve ışık ve gölge ile bağlantılı olmasını içerir, bu da sonsuz olasılıkların özgürlüğünü sağlayan her zaman değişen bir mekan yaratır. Girişin başından itibaren, antre, özel kurulum alanı ve zarif stand alanı arasında bir etkileşim sanat alanı kurarız.

Tasarımın konumu ve zaman çerçevesi, projenin Nisan 2020'de Fuzhou'nun Cansan bölgesinde başladığını, Temmuz 2010'da Rimini'de tamamlandığını ve Ağustos 2020'de bölgedeki içeriğini ve deneyimini sergilediğini belirtir.

Tasarım araştırması, Fuzhou şehrinin kültürün kökenini miras aldığını ve ışık, gölge, nesneler, yapı ve duygu arasındaki içsel bağlantıya bağlı kaldığını belirtir. Bunlar, Yunzhao'nun mekansal çerçevesine entegre edilir, bu da yapının kendisinin mekanın sanatına yükseltilmesine ve mekanlar arası sınırların bulanıklaştırılmasına olanak sağlar.

Tasarımın zorlukları, öncelikle alan ölçeği gereksinimlerinin değişken olmasıdır. İç tasarım söz konusu olduğunda, birçok kişi belirli bir yerelleşmiş küçük mekanın kalıbına sahiptir, ancak aslında binanın tüm içi tasarım ve tasarım kapsamındadır. Daha küçük mekanlarda düşünülmesi gereken faktörler daha azdır, ancak daha büyük ölçekte, düşünülmesi gereken faktörlerin sayısı önemli ölçüde artar. Genel stil ve bireysel mekanların nasıl stilize edilmesi gerektiği üzerinde düşünülmesi gereken bir şeydir.

Tasarım notları, iç tasarım alanında 15 yıllık deneyime sahip olmayı ve Matrix ve Yuqiang Design'da 10 yıldan fazla profesyonel gayrimenkul ile ilgili tasarım deneyimine sahip olmayı içerir. Chongqing Vanke Group, Chengdu Fudi Group, Hefei Xiangyuan Group, Shenzhen Cofco Group, Beijing Moma ve diğer gayrimenkul şirketleri ve ülke genelindeki büyük şehirlerdeki işletmeler için hizmet vermiştir.

Görsel içerik hakkında fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri, Wyap Wenyao Image, 2020'ye aittir. Bu tasarım, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmeliyeti temsil eden ve dünyayı arzu edilen özellikleriyle önemli ölçüde etkileyen muhteşem, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shenzhen Zerfang Space Design Co.
Görsel Kredileri: Wyap Wenyao Image , 2020.
Proje Ekibi Üyeleri: Shenzhen Zerfang Space Design Co.
Proje Adı: Flowing Oriental
Proje Müşterisi: Shenzhen Zerfang Space Design Co.


Flowing Oriental IMG #2
Flowing Oriental IMG #3
Flowing Oriental IMG #4
Flowing Oriental IMG #5
Flowing Oriental IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun