Yenilikçi Su Filtresi: Minus

Anastasia Klimova'nın Sıfır Atık ve Döngüsel Tasarımı

Anastasia Klimova, çevreye zararlı atıkların önüne geçmek adına tasarladığı Minus adlı su filtresi ile sıfır atık ve döngüsel tasarım ilkelerini uyguluyor. Bu yenilikçi ürün, kullanıcılarına her yerde temiz içme suyu sağlama amacı güdüyor.

187 ülkede musluk suyu, vatandaşlar veya ziyaretçiler için tehlikeli olabilir. Su, klor, kurşun ve uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilecek bakteriler içerebilir. Mevcut filtreleme çözümleri ise inanılmaz derecede israftır: atılan filtreler geri dönüştürülemez ve genellikle toksik atık haline gelir, çevreye kimyasallar sızdırır. Bu durum, onları plastik şişelerden daha kötü bir seçenek haline getirir. Klimova, geri dönüşüm ve yeniden kullanımı mümkün kılan döngüsel ekonomi ilkelerini uygulayarak gerçekten sürdürülebilir bir su filtresi yaratmayı hedeflemiştir.

Minus, cebinize sığabilecek bir sıfır atık musluk suyu filtresidir. Musluk basıncını kullanarak suyu filtreler ve anında kimyasallardan, bakterilerden ve kokulardan temizler. Filtrenin doğal indigo boyası kullanıldıkça yıkanır ve kullanıcının filtreyi ne zaman değiştirmesi gerektiğini belirler, böylece herhangi bir tahmini işlemi ortadan kaldırır. Kolay filtre iade hizmeti (herhangi bir posta kutusuna bırakılabilir) ile birlikte, Minus gerçekten döngüsel ve sürdürülebilir olan ilk su filtresidir.

Minus, ıslanınca daha iyi tutuş sağlamak için lastik kaplı dayanıklı paslanmaz çelikten yapılmıştır. Her iki kapak da gıda sınıfı lastiktir. İçerisinde, tüm yaygın musluk boyutlarına uyacak şekilde hassas bir şekilde üretilmiş bir contası bulunur. Filtre ortamı, bakteri büyümesini önlemek için gümüş parçacıkları ile infüze edilmiş aktif karbon hindistan cevizi kömüründen yapılmıştır. Karbon, gelişmiş filtrasyon için iyon değişimli tekstil içine sarılmıştır. Karabiner ve Minus gövdesinin ön kısmı, kolay temizlik için vidalı bağlantı özelliğine sahip ve çıkarılabilir.

Minus, taşınabilir bir sıfır atık filtre ihtiyacını karşılamak için tasarlanmıştır. Doğal indigo boyası, filtre ömrünün sonuna geldiğini gösterir. Kullanıldıkça yıkanır ve kullanıcının ne zaman değiştirme zamanı geldiğini belirler, tahmini işlemi ortadan kaldırır. Kullanılmış filtre, herhangi bir posta kutusuna bırakılarak fabrikaya gönderilebilir, temizlenir, yeniden şarj edilir ve tekrar satılır, böylece tamamen sıfır atık deneyimi sağlanır.

Minus, 2021'de A' Sürdürülebilir Ürünler, Projeler ve Yeşil Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anastasia Klimova
Görsel Kredileri: Anastasia Klimova
Proje Ekibi Üyeleri: Anastasia Klimova
Proje Adı: Minus
Proje Müşterisi: Anastasia Klimova


Minus IMG #2
Minus IMG #3
Minus IMG #4
Minus IMG #5
Minus IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun