V Serisi: Vladimir Zagorac'ın Yenilikçi Bahçe Aleti Tasarımı

Ormanlık Alanların Bakımında Devrim Yaratan Yenilikçi Bir Tasarım

Vladimir Zagorac tarafından tasarlanan V Serisi, bahçe aletleri alanında bir devrim niteliğindedir. Bu makine, son teknolojiyi kullanarak üstün ve tutarlı bir işçilik kalitesi sunar. Tasarım, markanın yeniden tasarlanan logosundan esinlenmiştir ve keskin, hareket odaklı çizgiler, geniş düz yüzeyler ve belirgin detaylar içerir.

V Serisi, şirketin tamamen yeniden markalaşmasının ardından tasarlandı. Fikir, yalnızca malzemenin sınırlamaları içinde sürekli ve üstün bir işçilik kalitesi sunan en son teknolojileri kullanmaktı. Makinenin görünümü, yeniden tasarlanan logo'dan türetilmiştir ve keskin, harekete yönelik çizgiler, geniş düz yüzeyler ve belirgin detaylar içerir. Ana formun ana yönlerini güçlendirmek ve dinamikleri vurgulamak için cesur grafikler kullanıldı.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, şirketin bulunduğu yerin ayak izlerinde bulunan karakteristik Rtanj Dağı'nın siluetine benzeyen bir başlık bulunur. Dağ, yerel olarak birçok olumlu çağrışımı olan bir semboldür ve bu da güven oluşturmaya yardımcı olur. Güçlendirilmiş yan maske, güç, sadakat ve dayanıklılık sembolü olan bir atın başını temsil eder, bu da markayla daha fazla ilişkilendirir. Sağlamlık, kaburgalarla vurgulanırken, düzenlilik ve disiplin izlenimi, gizli birleştirme ve cıvata düzeni ile elde edilir.

Makine, kaynaklı çelikten yapılmış ve toz kaplamalı/galvanizlidir. Genişliği 220cm, derinliği 97cm, yüksekliği 87cm (200cm çalışma mesafesi için) ve ağırlığı 400kg'dir. Makinenin etiketleri arasında "Mulcher", "Shredder", "Orchard", "Vineyard", "Dynamics", "Strength", "Perseverance", "Symbolism" bulunur.

V Serisi, bir buçuk yıl süren bir tasarım ve geliştirme sürecinin ardından tamamlandı. Proje, Belgrad ve Boljevac, Sırbistan'da gerçekleştirildi. Tasarımın altında yatan araştırmada, keskin, yönlü formlar ve büyük, yüzeyli detaylarla domine edilen güçlü bir yüz bulunur. Hareket yönündeki uzun siluet, en son CE sertifikasyon kurallarına uygundur.

2021'de A' Tarım Araçları, Çiftlik Ekipmanları ve Makine Tasarımı Ödülü'nde Gümüş kazanan bu tasarım, yaratıcı, teknik ve araştırma zorluklarını aşmayı başardı. Tasarımın en önemli hedefi, insan faktörünü azaltmak ve işlem sayısını en aza indirirken Avrupa rekabetinin işçilik kalitesine ulaşmaktı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Vladimir Zagorac
Görsel Kredileri: Vladimir Zagorac
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Vladimir Zagorac Mechanical Engineer (FPM): Miomir Jovanovic Chief R&D Engineer (FPM): Zoran Lapadatovic
Proje Adı: V Series
Proje Müşterisi: Vladimir Zagorac


V Series IMG #2
V Series IMG #3
V Series IMG #4
V Series IMG #5
V Series IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun