Yunsik Son'un Tasarımı, World Vision'ın 70 Yıllık Mirasını Kitaplaştırıyor

Yaratıcı Tasarım ve Tipografi ile Tarihi Anlatan Bir Sanat Kitabı

World Vision, Kore Savaşı'nın yıkıntılarından doğan bir organizasyon olarak, 70 yıllık çeşitli projelerini tek bir kitapta topladı. Bu eser, geçmişin tarihine bir yansıma sunarken, World Vision ile tanışmayanlar için bile temel bilgileri kolayca anlaşılır bir şekilde aktarma amacını taşıyor.

Yunsik Son ve ekibi tarafından tasarlanan bu kitap, "mutluluk" kelimesinden ilham alarak 70 yılın birikimini yansıtıyor. "İnanç + Birlik + Entegrasyon + Yaşam + Düş = B.U.I.L.D" konseptiyle yola çıkılarak, kitabın kapağında tipografi kullanılarak harflerin üst üste konulmasıyla sezgisel bir grafik öğesi oluşturulmuş. Kitabı açtığınızda, her bölüm arasındaki saydam film ve özel şekillerde delikli tasarım, çocukların yüzlerini aydınlatarak oyunbaz bir öğe ekliyor.

Tasarım, siyah sert karton kullanılarak hazırlanmış bir kılıfla sunuluyor ve kapakta görülen kısmında sıcak folyo baskı, 'BUILD' konseptini etkili bir şekilde temsil ediyor. Kitapçığın giriş bölümünde, turuncu ipek ekran baskılı saydam bir film kullanılmış ve sayfalar üst üste geldiğinde alfabelerin birikim etkisi yaratması amaçlanmış.

210mm genişlik x 210mm yükseklik x 13mm derinlik ölçülerinde, 112 sayfa ve mat kaplamalı kapak, turuncu sıcak folyo baskı özelliklerine sahip olan bu tasarım, World Vision'ın sanat kitabı, illüstrasyon, editoryal tasarım, grafik tasarım ve tipografi gibi etiketlerle tanımlanıyor.

Kitabın hedef kitlesi kurumsal ve kurumsal PR yöneticileridir. Amacı, son 70 yılda hayatımızın bir parçası olan World Vision'ın çocuklara ve yerel topluluklara verdiği yardımlara ilgi çekmektir. Materyal, bir kitapçık ve özet broşür içeriyor ve broşür, daha geniş bir kitleye tanıtılmak üzere üç ek baskıdan geçmiş. Bu kitap, World Vision'ın geçmiş yetmiş yıllık izini ve tarihini belirleme açısından değerli bir fırsat olarak hizmet ediyor.

Proje, Ağustos 2021'de Seul, Güney Kore'de başladı ve Şubat 2022'de sona erdi. Bu dönemde üretilen içerik, Mart 2022'den itibaren müşterilere dağıtılmaya başlandı.

Proje, Kore Savaşı'nın yıkıntılarından doğan ve yardım alan bir ülkeden yardım eden bir ülkeye dönüşen World Vision'ın tarihiyle ilgili olarak, çeşitli proje ekiplerinden gelen el yazmalarını uyumlu bir projede sorunsuz bir şekilde entegre etme zorluğunu içeriyordu. 'BUILD' konsept fikirlerini dikkatle tasarlayarak ve görsel olarak çekici öğelerle projenin konseptine anlam katılarak dikkat çekici düzenlemeler yapıldı.

Bu tasarım, 2024 A' Print ve Yayınlanmış Medya Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yunsik Son
Görsel Kredileri: Yunsik Son
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director : Sun-nam Kim Creative Director : Yun-sik Son Designer : Bommina Choi Designer : Hye-ryun Jung Planning : Su-jin Bang
Proje Adı: World Vision Organization Overview
Proje Müşterisi: World Vision


World Vision Organization Overview IMG #2
World Vision Organization Overview IMG #3
World Vision Organization Overview IMG #4
World Vision Organization Overview IMG #5
World Vision Organization Overview IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun