Ecco Xi'an: Doğanın Saf Özünü Yansıtan Ofis Tasarımı

Dang Ming ve Li Dandi'nin Doğu ve Batı Arasında Dengeli Bir Birleşim Yarattığı Eser

Ecco Xi'an, Dang Ming ve Li Dandi tarafından tasarlanan ve Kuzey Avrupa tasarım unsurlarının kullanıldığı, doğal ve aktif bir iş ve yaşam durumunu sunan bir ofis alanıdır. Ecco'nun marka konseptini sahne tasarımına genişleten bu proje, doğanın saf özünü ortaya çıkarır.

Ofis alanı, doğal mizaç ve kalıcı pozitif yaşam durumunun yoğunlaştığı bir alan oluşturmak için Doğu ve Batı, geleneksel ve modern stiller arasında bir denge oluşturur. Açık ofis alanı, çalışanların yaratıcılığını besleyen bir canlılık akışı sağlar ve insanlar ile mekan arasında bir denge oluşturur.

Tasarım, blokların etkileşimi altında, malzemelerin kolajı aracılığıyla mekanın ritmini doğal olarak yönlendiren bir dizi üst üste binmiş parça oluşturur. Bu, kontrast bir sahne yaratır. Proje, QUARELLA taşı, MILLIKEN halısı, DULUX boyası, JEB kumaşı ve KVADRAT camı gibi malzemeler kullanılarak gerçekleştirilmiştir.

Projenin alanı 1344 metrekare olup, Xi'an, Çin'de Nisan 2019'da başlamış ve Aralık 2019'da tamamlanmıştır. Tasarım, Xi'an'daki somut kültürel miras olan şehir duvarının unsurlarını çizerek, tasarımcıların Ecco'nun "deri inovasyonu" ruhu ile karıştırılmış bir deri tuğla duvar oluşturmasını sağlamıştır.

Ofis alanı, geleneksel ayakkabı yapım aracı olan ayakkabı kalıbı ile dekore edilen bir arka plan duvarına sahiptir. Bu, ziyaretçilerin ayakkabı yapım zanaatini daha fazla öğrenme merakını uyandırır. Deri sanat eseri, Shaanxi'nin gölge kukla kültüründen ilham alır ve Ecco derisi ile tamamlanır.

Tasarım, geometrik alanların kesim şekli nedeniyle farklı malzemelerin geçiş sürecini zorlaştırır. Ecco derisinden yapılan deri duvar tuğlası ve aşılı yapıya sahip masa yüzeyi ve resepsiyon tezgahı gibi özellikli parçaların üretimi zordur. Müşteri, sanat eserlerinin iki şehrin farklı kültürlerini birleştirirken aynı zamanda Ecco'nun kurumsal kültürünü yansıtmasını umuyordu.

Proje, TAN XIAO-STUDIO TEN tarafından çekilen fotoğraflarla belgelenmiştir ve 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve inovasyonu gösteren, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile hayranlık uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dang Ming, Li Dandi
Görsel Kredileri: photo by: TAN XIAO-STUDIO TEN
Proje Ekibi Üyeleri: Dang Ming Li Dandi Tang Xing Qian Xiaoqian Xie Xu Ao Qinge Wang Qing Yan Zhen Wang Haichuan
Proje Adı: Ecco
Proje Müşterisi: Dang Ming, Li Dandi


Ecco  IMG #2
Ecco  IMG #3
Ecco  IMG #4
Ecco  IMG #5
Ecco  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun