Jian: Denver Hsu'nun Yenilikçi Fitness Mekanı Tasarımı

Traverten ve Ahşapla İnşa Edilmiş, Güneş Işığına Aşık Bir Spor Salonu

Denver Hsu, fitnessa olan tutkusuyla yola çıkarak, beden ve mekan arasındaki diyalogu sağlayacak, geleneksel fitness mekanlarının düzenini kıracak bir proje tasarladı: Jian.

Denver Hsu'nun fitnessa olan güçlü sevgisi, Jian'ın tasarım sürecinde belirleyici oldu. Hsu, bu mekanın yaratılmasıyla, beden ve mekan arasında bir diyalog oluşturmayı ve insanların fitnessa olan güçlü isteğini derinden keşfetmeyi umuyor. Bu vizyon, geleneksel fitness mekanlarının düzenini kırmayı hedefliyor.

Jian, geniş alanları kaplayan koyu dumanlı ahşap ve kırmızı traverten ile fitnessa olan sevgiyi güneş ışığı aracılığıyla ifade ediyor. Giriş alanına adım atıldığında, bronz metalik boya ve kırmızı traverten su barının dokusu, işlev etrafında akıcı bir alan yaratıyor ve duyulara dokunuyor.

Genel mekan, sahne stili, su barı, yemek alanı, eğitim alanı, kişisel eğitim ofisi, soyunma odası, Pilates sınıfı gibi bölümlere ayrıldı. Sarı bronz paslanmaz çelik, kırmızı traverten ve dumanlı ahşap, mekanın atmosferini yaratırken, bu güçlü ancak basit malzeme ile sahnenin işlevi vurgulanıyor.

Proje toplamda 610 metrekarelik bir alanı kapsıyor. İç mekan, ticari, fitness, kulüp, serin, saf ve Asya tarzı gibi etiketlerle tanımlanıyor. Tasarımın etkileşimi, şehirdeki gürültülü ticaretin, insanların yaşama olan sevgisiyle yer değiştirdiği bir ortamda gerçekleşiyor. Fitness alanındaki ayna tasarımı, spor için dökülen teri mükemmel bir şekilde yansıtıyor.

Proje, Mayıs 2022'de Nanning'de başladı ve Eylül 2022'de Nanning'de tamamlandı. Estetik yaşam tarzını yeniden yapılandırma hedefiyle, burada terle birlikte beden rahat ve konforlu hale geliyor, güneş ışığı sessizce yayılıyor ve spor, mekan ve nesnelere olan övgümüz haline geliyor.

En büyük zorluk, kullanıcıları ilham verebilecek, tasarım, sanat ve kültürün hakim olduğu parkla bütünleşecek güzel, pratik ve kaliteli bir spor salonu tasarlamaktı. Tasarım, ham mimari ve yer altı dövüş kulübünden etkilenmiştir. Çoğu fitness kulübünün kullandığı malzemelerin yerine beton tuğlalar ve altın-kupfer alaşımları kullanılarak modern bir atmosfer yaratılmış ve bu sayede mekan zarif, sıcak ve güçlü bir hale getirilmiştir.

Traverten ve ahşapla inşa edilmiş, güneş ışığına aşık bir spor salonu olan Jian, geleneksel spor salonlarından farklı olarak rahatsız edici görsel müdahaleler ve gösterişli iç dekorasyonlardan uzak duruyor. Sadece bir spor salonu olmanın ötesinde, aynı değerlere sahip insanları burada toplayabilecek bir yaşam tarzını temsil ediyor. Tasarımcı, aydınlatma aracılığıyla mekanı çizmeyi hedefliyor, böylece mekan doğal olarak farklı işlevsel modüllere ayrılıyor ve aynı zamanda fitnessa olan sevgiyi görsel olarak dinamik ve yetenekli bir deneyime dönüştürüyor.

2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Gümüş ödül kazanan Jian, yüksek teknik özellikler ve mükemmel sanatsal beceri sergileyen, mükemmellik seviyesi yüksek ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran bir tasarım olarak kabul ediliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Denver Hsu
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Sense Space, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Denver Hsu
Proje Adı: Jian
Proje Müşterisi: Denver Hsu


Jian IMG #2
Jian IMG #3
Jian IMG #4
Jian IMG #5
Jian IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun