Gato: Eski ve Yeni Arasında Uyumlu Bir Koeksistans

Hung-Yuan Hsu'nun Tasarladığı Çok Amaçlı Ticari Alan

Yenilikçi tasarımcı Hung-Yuan Hsu, eski bir evin karakteristik özelliklerini koruyarak, el boyaması ve paslı süslemelerin taklit edilmesi yoluyla vintage bir atmosfer yaratıyor. Bu çok amaçlı ticari alan, ayakkabı sergisi ve satışı, kafe ve yemek, bar ve puro koleksiyonunu bir arada sunuyor.

Projenin farklılaşan özelliklerinden biri, eski ev ile yeni tasarım arasında uyumlu bir koeksistans yaratma hedefi. Bu hedef doğrultusunda, Hsu, modern kedi resimlerini ve yeni antika unsurları mekana yerleştirerek alanı özgün bir hale getiriyor. Örneğin, bar bölümünde kullanılan İtalyan terrazzo taşı, doğal delikleri ve mat dokusuyla doğal dokunun zamansızlığını geri getiriyor.

Renovasyon sürecinde, kompleks ticari alanın talepleri göz önünde bulundurulurken, orijinal yapının bazı özelliklerini koruma da önemli bir husus oldu. Pas, ahşap ve bronz renklerin bir arada kullanılması, eski ve yeni arasında bir ton oluşturdu. Bu projenin boyutu yaklaşık 112 metrekare ve hedef kitlesi müşterinin VIP ayakkabı müşterileri.

Alan, bar alanı, sergi alanı, oturma alanı, puro koleksiyonu, depolama alanı ve personel alanı olmak üzere bölümlere ayrılmıştır. Tüm alanlardan geçen düz ve düzgün bir yol planlanmış, ziyaretçilerin alanı gezip ayakkabıları, şarabı, kahveyi ve puro koleksiyonunu görme veya fikir alışverişinde bulunma imkanı sunulmuştur.

Projenin en büyük zorluklarından biri, evin orijinal yüksekliğinin sadece 2.7 metre olması ve bu nedenle insanlara baskı hissi vermesiydi. Ayrıca, duvarlarda birçok açı ve yara izi bulunan kırk yıllık bir evdi. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda, tasarımcı tavan borularını koruyarak açıklık hissini korudu ve antika tasarım ve ahşap tonları kullanarak mekanı oluşturdu.

Proje, 2020 yılının Ocak ayında Tayvan'da tamamlandı. Bu tasarım, A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award 2023'te Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hung-Yuan Hsu
Görsel Kredileri: Yun Pin design
Proje Ekibi Üyeleri: Hung-Yuan Hsu
Proje Adı: Gato
Proje Müşterisi: Hung-Yuan Hsu


Gato IMG #2
Gato IMG #3
Gato IMG #4
Gato IMG #5
Gato IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun