Flava: Endüstriyel Bir Alanı Sanatsal Bir Deneyime Dönüştüren Tasarım

Silambarasan Ganapathy'nin Olağanüstü Mimari Yaklaşımı

Flava, Bangalore, Hindistan'ın kereste ve kontrplak işine ayrılmış bir endüstriyel merkezin ortasında yer alan bir Kontrplak ve Kaplama showroomudur. Tasarımın ana amacı, Flava'yı sert endüstriyel çevresinden deneyimsel olarak ayırmak ve ürünlerin sergileneceği esnek bir alan yaratmak için zarif ve iddialı bir mimari varlık oluşturmaktı.

Silambarasan Ganapathy'nin tasarımı, bir dizi tartışma cepi oluşturmak için tüm özellik unsurlarının stratejik olarak planlandığı bir ayrım ve bağlantı karışımını içerir. Tüm iç mekan, yüzeyler ve formlarda titizlikle değişen Monokromatik bir tuvalde şekillendirilmiştir. Bu, duvar, zemin ve tavan arasındaki sınırları çözerken, sergilenen ürünler için bir sahne bırakan çok güçlü bir tasarım anlayışını teşvik eder.

Flava'nın eşsiz özelliklerinden biri, geleneksel tasarım yöntemleriyle mümkün olmayabilecek karmaşık geometrileri keşfetmeyi sağlayan parametrik tasarım araçlarının kullanılmasıdır. Tasarım süreci üzerinde daha fazla kontrol sağlar ve hızlı ve verimli bir şekilde tekrarlamaya olanak tanır. Parametrik tasarımın kullanılması, üretim süreci üzerinde hassas kontrol sağlar, bu da nihai ürünün istenen özelliklere uygun olmasını sağlar.

Flava'nın tasarımı, birbirine bağlı birinci katın bir lounge alanına yol açtığı bir yerdir. Bu alan, müşterilere fiziksel ve dokunsal bir bağlantı sağlayan karakteristik bir arka plana sahip odak noktasıdır. Bu dramatik heykelsi huş kontrplak kurulumu, çok daha basitleştirilmiş bir versiyonda fraktal desenle birlikte, ahşap örgü detaylı tavanın üzerinde yer alır. Projede kullanılan malzemeler arasında duvar ve tavan için huş kontrplak, zemin için gri Epoksi bulunmaktadır.

Flava projesi, Aralık 2021'de Bangalore, Hindistan'da başladı ve Mayıs 2022'de tamamlandı. Mağaza tasarımı çeşitli platformlarda tanınma kazandı. Bu tasarım, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünde gümüş ödül kazandı. Bu ödül, teknik özellikleri ve harika sanatsal becerisi olan, mükemmel seviyede bir başarı gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Flava'nın tasarımı, doğal formlarda yer alan algoritmaların kullanıldığı bir form oluşturma sürecini içerir. Bu süreç, matematiksel olarak soyut formları somutlaştırma konusunda bir zorluk sundu. Ancak, bu zorluk, tasarım, çözüm, geliştirme, üretim ve montaj için yüksek düzeyde teknolojik uzmanlık gerektiren bir projenin vizyonunu gerçekleştirmek için aşıldı.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Silambarasan Ganapathy
Görsel Kredileri: Photographer : Yash Jain Fabrication : Imagineering
Proje Ekibi Üyeleri: Silambarasan Ganapathy
Proje Adı: Flava
Proje Müşterisi: Silambarasan Ganapathy


Flava IMG #2
Flava IMG #3
Flava IMG #4
Flava IMG #5
Flava IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun