Geleceğin Evi: Tai+ Associates'ın "Truffle Forest" Tasarımı

Modernizmden Farklı, Geleceğe Yönelik Bir Ev Tasarımı

Tai+ Associates'ın tasarladığı "Truffle Forest" adlı konut projesi, doğadan ilham alarak, modernizmden farklı bir yaklaşımla geleceğe yönelik bir ev tasarımı sunuyor.

Tasarım ekibi, yaşamın ve doğal akan suyun ilham verdiği bir konsept oluşturdu. Bu konsepti oluştururken, ulusal kuş Mikado Fazan'ın tüylerinden esinlendi ve bu dikkat çekici güzelliği tasarıma uyguladı. Genel alanda kullanılan mermer desenleri, titanyum kaplı demir parçaları, aydınlatma renk değişiklikleri ve özel lambalar, dikkatli ve değişken bir dekoratif estetik sunuyor. Mikado Fazan'ın yumuşak ve direkt imajı, müşteriye asalet katıyor.

"Truffle Forest" tasarımının özgünlüğü, geleceğe yönelik tasarım konsepti ve geleneksel üç yatak odalı ve iki banyolu düşüncenin dışına çıkan bir yapıya sahip olmasıdır. İç ve dış mekanların maksimum kullanımı, evin her köşesinde gizlilik sağlayan geniş alanlar oluşturulmuştur. Bu özellikler, tasarımın diğerlerinden ayrılmasını sağlıyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, titanyum plaka metal ve ahşap renklerinin yanı sıra elektrikli cam ve cephe detaylı demir tasarımı kullanıldı. Bu malzemeler, sanal bölmeler ve geçirgenlik oluşturarak, mekanın estetik yapısını şekillendirdi. Ayrıca, gümüş gri ahşap mermerin dikey deseni, oturma odası tavanının ahşap kaplamasının dikey deseni ve ahşap zeminin dış mekan ışık şeridi düzgün bir şekilde birleştirildi, böylece tutarlı bir mekansal his yaratıldı.

Evdeki tüm aydınlatma, klima, perde ve hatta dış mekan su perdesi tesisatlarını entegre eden akıllı ev sistemleri kullanıldı. Bu sistemler, müşterinin yaşam tarzını özgürce ayarlamasına olanak sağlıyor. Ayrıca, her mekanın tasarım zekasını sunmak için müşterinin ihtiyaçlarına tam anlamıyla dikkat edildi ve taze bir tasarım ortaya çıktı.

Projenin 2017 yılında tamamlandığı ve Mikado Fazan kuşunun imajından ilham alındığı belirtiliyor. Tasarım ekibi, titanyum plaka ekranlar, Hermes renkli giyinme odası, titanyum plaka ayna dolabı bulunan ana banyo ve tekli sauna gibi özel özelliklerle gizli bir his yaratmaya odaklandı.

Tasarım sürecinde, müşterinin mekanın gizliliğini özgürce ayarlamasına olanak sağlamak için elektrikli cam teknolojisi kullanıldı. Cam boru hattının sorununu çözmek için tasarım ekibi, özel bir ahşap kutu yaparak kablonun daha esnek ve kolay bakımını sağladı. Balkonun peyzaj planı, su yalıtımı ve bitki dikme planına bağlıdır. Balkon zemini onarıldı ve su geçirmez hale getirildi, ayrıca paslanmaz çelik yükseltilmiş zeminler ve bitki koruma kullanılarak dış mekan mekansal yapısını desteklemek için kullanıldı.

Proje, 2021 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tai Chen
Görsel Kredileri: Tai+ Associates
Proje Ekibi Üyeleri: Tai Chen CT Chang LT Chen YW Cheng PY Lin YC Pan PJ Ho
Proje Adı: Truffle Forest
Proje Müşterisi: Tai Chen


Truffle Forest IMG #2
Truffle Forest IMG #3
Truffle Forest IMG #4
Truffle Forest IMG #5
Truffle Forest IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun