Casa da Varanda: Doğal Malzemelerle Modern Mimariyi Buluşturan Tasarım

Cibelle Costa Barbosa'nın Doğa İle İç İçe Bir Yaşam Alanı Yaratma Hedefi

Casa da Varanda, doğal malzemelerin modern mimari ile buluştuğu, sıcak ve samimi bir yaşam alanı sunan bir tasarımdır. Cibelle Costa Barbosa'nın tasarladığı bu ev, aynı zamanda 2021 A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülünün gümüş kategorisinde ödül kazanmıştır.

Casa da Varanda, verandanın evin iç kısmına entegre edildiği özgün bir tasarıma sahiptir. Geniş ve entegre bir alan, TV odası, barbekü alanı, sosyal alan için ada tezgahı, yemek masası ve doğal ahşaptan yapılmış büyük bir rustik masa içerir. Tasarım, ahşap, tuğla, beton ve taş gibi malzemeleri çağdaş mimari ile birleştirir.

Projede, beton ahşap çıtalar, tuğla ve taş efekti veren rustik bir porselen döşeme gibi doğal malzemeler kullanılmıştır. Bu malzemelerin bir araya gelmesi, mekana sıcak bir his verir. Kuvars tezgahlar, doğal ahşap tezgahların uzantısında destek olarak kullanılmıştır. LED barlarından oluşan aydınlatma, ahşap çıtalar arasına yerleştirilmiş ve tavan lambaları ile birlikte, mekanın aydınlatılmasını sağlamıştır.

Casa da Varanda projesi, aile bireylerinin ve misafirlerin bir araya gelip, yemek yaparken ve eğlenirken birlikte vakit geçirebileceği bir alan oluşturmayı hedeflemiştir. Bu amaçla, odun fırını ve ocak ile birlikte bir gurme mutfak tasarlanmıştır. Bu alan, insanlar arasındaki birliği ve etkileşimi sağlar.

Proje, 2017 yılında Brezilya'nın Franca kentinde başlamış ve 2021 yılında tamamlanmıştır. Geniş oda, işlevsellik sağlamak için birçok ortama ayrılmıştır. Gurme mutfak, odun fırını ve ocak, elektrikli barbekü, elektrikli plaka ve geniş kuvars tezgahlar ile donatılmıştır. Merkezi bölümde, arka duvara yerleştirilmiş birçok buzdolabı ve şarap soğutucu bulunmaktadır. Bu alan, büyük bir etkileşim alanıdır.

Tasarımın en büyük zorluğu, minimalist mimariye yerleştirilmiş, ahşap ve doğal malzemeler kullanılarak oluşturulan rahat bir iç tasarım arasında uyumlu bir karşıtlık yaratmaktı. Yüksek tavanlı geniş oturma odası, veranda alanı ile entegre hale getirildi. Tüm alanlar, 18 metre uzunluğunda açılan kayar kapılar aracılığıyla eğlence alanına açıktır. Sadece bir duvara sabitlenmiş olan masif ahşap merdiven de uygulamanın büyük bir zorluğuydu. Merdivenin tam güvenlik, stabilite ve görsel hafiflik sağlaması için sabitleme sistemi dikkatlice düşünüldü.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cibelle Costa Barbosa
Görsel Kredileri: Photografer: Renato Moura Videomaker: Andressa Cantizani
Proje Ekibi Üyeleri: Cibelle Costa Barbosa
Proje Adı: Casa da Varanda
Proje Müşterisi: Cibelle Costa Barbosa


Casa da Varanda IMG #2
Casa da Varanda IMG #3
Casa da Varanda IMG #4
Casa da Varanda IMG #5
Casa da Varanda IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun