Şehrin Kalbinde Doğayla İç İçe Bir Yaşam: Ink Realm

Minimalist Tasarım ve Akıllı Teknoloji Buluştu

Şehrin merkezinde, ağaçlarla çevrili ve uzaktaki dağların cazibesini yansıtan bir konumda yer alan Ink Realm, Iris Liu ve Eden Hsu'nun imzasını taşıyor. Geniş pencerelerle doğayı içeri davet eden bu konut, minimalist yaklaşımı ve iç ile dışın iç içe geçişini vurguluyor.

Doğanın yeşilliği ile iç içe bir Çin mürekkep manzarası sunan Ink Realm, düşük doygunlukta doğal renkler ve rasyonel imgelerle huzurlu bir yaşam alanı yaratıyor. Akıllı ev sistemi, ülke genelinde yaşayan müşteriler için tasarlanmış olup, hava dolaşım sisteminden yerden ısıtmaya, ışığa duyarlı elektrikli perdelerden online sistem üzerinden her an kontrol edilebilen diğer özelliklere kadar geniş bir yelpazede konfor sunuyor.

Doğal yapı malzemelerinin kullanımına vurgu yapan tasarım, doğal kömür, diatom toprağı gibi malzemelerle iç mekanın sıcaklık ve nem dengesini doğal yollarla sağlıyor. Bağımsız klima ve drenaj sistemleri hastalık taşıyıcılarının yayılmasını en aza indiriyor. Yarı saydam kitap duvarı, oturma odası ve çalışma alanını aydınlık ve engelsiz kılıyor. Akıllı, ısıyı engelleyen perdeler doğal ışığı korurken ısı iletimini azaltıyor.

145 metrekarelik butik dairede, her katta iki birim bulunuyor. Akıllı ev sistemleri, iç sıcaklık kontrolünden otomatik perdeler, aydınlatma bağlam kontrolüne ve güvenlik sistemlerine kadar cep telefonu üzerinden her an kontrol edilebiliyor. Piyano odasının zemininde, dış balkona uzanabilen ve iç ve dış manzarayı birleştiren açık bir toplanma alanı olarak hizmet verebilen gizli bir depolama alanı bulunuyor.

Proje, sakinlerin alışkanlıkları üzerine kuruldu. Örgü duvarlar özel alanı gizlerken, mobilyalar okuma, piyano ve ses-görüntü işlevlerini entegre ediyor. Her sergileme alanı sanat koleksiyonunu topluyor ve dolaşım her alanın odak noktasına yönlendiriyor. Genişçe gizli dolaplar depolama ve mutfak ekipmanlarını birleştiriyor. Tasarımcının müşterinin ihtiyaçlarına derinlemesine anlayışı ve yaşamın her detayına dikkatli düşünmesi yaşam kalitesini ve işlevsel konforu artırıyor.

Tayvan'da tamamlanan projede, kahverengi ve diğer sıcak renkler dışarıdaki yeşilliği ve iç mekanın sakin atmosferini vurguluyor. Sabahları bulutlar ve sis ile çevrili dağlar ve gün batımının kızıl tonları bu iç mekan tasarım projesinde birleşiyor. Şehrin kalabalığından uzak, yeşillik bir Çin mürekkep tablosunun havasını sunuyor. Basitlik ve doğal yeşillikle Zen atmosferi birleştiriliyor. Tavan penceresi dış manzarayı iç mekanın bir parçası haline getiriyor.

Tasarım, Taipei Şehri'nin kalbinde yer alıyor. COVID-19 salgını sırasında, proje, önceden yapılan bir simülasyon egzersizi ve fabrika öncesi hazırlık operasyonları ile hızlı ve doğru bir şekilde tamamlandı. Proje süresi %30'dan fazla azaltıldı ve bu da yerinde gerekli personel sayısını azalttı. Proje, toz kirliliği kontrolü ve afet önleme konusunda yüksek standartlara sahip. Endüstriyel düzeyde toz toplayıcılar tozun yayılmasıyla başa çıkmak için kullanıldı. Proje sırasında herhangi bir felaket olasılığını önlemek için profesyonel iş güvenliği personeli görevlendirildi.

Sanat eserlerinin sergilenmesi, sıcak ahşap ve çiçek insanlar ve düşük profilli ama net bir şekilde sahibinin zarafetini sergileyen alan, hem sakinlerin hem de misafirlerin sakin bir zihin durumunda olmalarını sağlıyor. Doğal çevrenin entegrasyonu, giriş koridorunun tavanını farklı seviyelerde süsleyen yazı meditasyonları ile zenginleştiriliyor. Ana duvar, her zaman yeşil kalan çam ve servi ağaçlarından ve çiçeklerin sembolizminden ilham alıyor. Duvarlar, zarif, minimalist ve sade bir toprak tonu ile dolaplar ve ızgaralar ile inşa ediliyor.

Ink Realm tasarımı, 2024 yılında prestijli A' Tasarım Ödülü'nün Demir kategorisinde ödül kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etme ve yetkin teknik özellikler sunma konusunda saygı duyulan bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkısında bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: HOZHAO INTERIOR DESIGN
Görsel Kredileri: HOZHAO INTERIOR DESIGN
Proje Ekibi Üyeleri: PIN-YEN LIU
Proje Adı: Ink Realm
Proje Müşterisi: Hozhao


Ink Realm IMG #2
Ink Realm IMG #3
Ink Realm IMG #4
Ink Realm IMG #5
Ink Realm IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun