Geleceğin Işığında Bir Konut: Highlight Residence

Tai+Associates tarafından tasarlanan, geleceğe odaklı bir yaşam alanı

Highlight Residence, Tai+Associates tarafından tasarlanan ve geleceğe odaklı bir yaşam alanı sunan bir konut projesidir. Bu proje, metal tasarımların ve aydınlatma çözümlerinin farklı alanları yapılandırdığı, teknolojik ürünler ve modern tasarımların bütünleştiği bir yaşam alanı sunuyor.

Highlight Residence, sahibinin geleceğe olan ilgisinden ilham alarak tasarlanmıştır. Metal tasarımlar, farklı alanları yapılandırırken, aydınlatma çözümleri de yaşam alanının atmosferini belirliyor. Özellikle 360 derece aydınlatma sağlayabilen bir ışık, oturma odasının aydınlatma tasarımında önemli bir rol oynuyor. Ayrıca, aydınlatmalar, oturma ve yemek alanlarını çevreleyecek şekilde tasarlanmıştır. Taşlar, yaşam alanını birleştirirken aynı zamanda belirgin alanlar oluşturuyor.

Highlight Residence, oturma odası, yemek odası ve stüdyoyu aydınlatan üç ana pencereye sahip. Taş, metal ve ahşap unsurların tüm mekanda akışkan bir şekilde kullanıldığı bu daire, şehir içinde küçük bir orman yaratan doğal bir sera etkisi yaratan bitkilerle süslenmiş bir balkona sahip. Balkondaki bitkiler, küresel ısınmayı azaltmaya yardımcı olan büyük miktarda oksijen üretiyor. Ayrıca, bitkiler, ev sahibinin ailesi için bir gizlilik sağlıyor.

Oturma odasında, ana duvarlar metalle kaplı ve belirli şekillere oyulmuştur. Bu, mekanın genel tasarımına modern ve geleceğe dönük bir hava katıyor. Ayrıca, dairede oturma odası, yemek odası, üç yatak odası ve açık mutfak gibi alanlar bulunuyor. İç mekanla aynı büyüklükte bir balkon da mevcut.

20. katta yer alan bu daire, 270 derecelik muhteşem şehir manzaraları sunan güzel bir terasa sahip. Aydınlatma kullanılarak, iç mekanlar dış terasla ve şehir manzaralarıyla birleştiriliyor, karıştırılıyor ve genişletiliyor. Gri renk tonu, farklı ölçeklerle her köşeye tanıtılıyor ve paslanmaz çelik, ahşap ve mermer gibi dokuların kontrastı da mekanın ana teması olarak ayarlanıyor.

Highlight Residence, dış mekanı iç mekana genişletme tasarımıyla önemli bir zorlukla karşılaştı. Ekip, manzarayı oturma odasına taşımak için ışıkları, pencereleri ve taşları kullandı. Ayrıca, dış mekan alanı, Yeni Taipei Şehri'ndeki katı yasalara uygun olarak tasarlanmak zorundaydı.

Bu proje, 2023 yılında A' Interior Space, Retail and Exhibition Design ödülüne layık görüldü. Bu ödül, deneyimi ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tai Chen
Görsel Kredileri: Image #1 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #2 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #3 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #4 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Image #5 : Tai+Associates Photographer Blake Wang, Highlight, 2022. Video Credits: Tai Associates.
Proje Ekibi Üyeleri: GM: Tai Chen VP: Chen Te Chang Design Director: PJ Hou Designer: YJ Lee Designer: Yi Shao Liu Construction Manager: Shih Yi Hung Jinhui Glass Engineering Co.Ltd: Shin Huan Liao Photographer: Blake Wang Video Producer: Rou An Shih Public Relations: Yu Yu Lin
Proje Adı: Highlight Residence
Proje Müşterisi: Tai Chen


Highlight Residence IMG #2
Highlight Residence IMG #3
Highlight Residence IMG #4
Highlight Residence IMG #5
Highlight Residence IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun