Marilyn Takı Seti: Zarafetin Sembolü

Anna-Reetta Vaananen'dan İlham Veren Tasarım

Anna-Reetta Vaananen tarafından tasarlanan Marilyn Takı Seti, zarafet ve inceliğiyle göz kamaştırıyor. Tasarım, Marilyn Monroe'nun ikonik imajından esinlenerek hayat bulmuş.

Marilyn, halk tarafından tanınan ve yıldız olarak yaşayan insanlara nasıl davrandığımızı düşündürüyor. Kişisel hayat ile şov dünyası veya politika arasındaki çizgi nerede? Marilyn'in hayatı fotoğraflarda iyi bir şekilde saklanmıştır. Bu fotoğraflar aracılığıyla, hayatın değişimlerine ve rüzgarlarına maruz kalan bir insan olarak görülebilir. Saçları mükemmel yapılmış olsa da, kariyerinin başındaki gibi hala aynı vahşi, sevecen ve ilgili kişi olduğunu gösteriyor. Kendisi olarak hayranlık duyulmayı hak ediyor.

Marilyn takı seti akıcı ve gösterişli bir tasarıma sahip. Plajdaki kıvrımları ve rüzgarı ifade ediyor. Mat yüzeyli bu takılar, geri dönüştürülmüş kaplamasız 925 gümüşten Finlandiya'nın Sonkajarvi kentinde üretilmiştir. Marilyn takı serisi kolye, bilezik ve küpeleri içerir. Takı seti, özel etkinlikler ve önemli davetler için uygundur.

Marilyn Takı seti, kayıp balmumu döküm ve geleneksel kuyumculuk teknikleri kullanılarak üretilmiş geri dönüştürülmüş 925 gümüşten yapılmıştır. İğne mat yüzeye sahiptir.

Kolye 500 mm x 29 mm x 40 mm, Bilezik 68 mm x 68 mm x 35 mm, Küpeler 20 mm x 30 mm x 10 mm ve çivili olarak tasarlanmıştır.

Marilyn kolye, müşteriye uygun farklı uzunluklarda üretilebilir. Kolye parçaları, dengeli ve hareketi güvence altına alacak noktalarda birbirine bağlanmıştır. Takı seti, kullanıcının hareketlerini takip etmek için yapılmıştır. İzleyici tarafından fark edilecek şekilde tasarlanmıştır, ancak kullanıcı tarafından hissedilmemesi amaçlanmıştır. Bilezik, kararlı ve uygun hissetmesi için bir bileğin şeklini ve kemik yapısını takip eder. Marilyn küpeleri hafif olup, takıldığında yüzün etrafında kıvrılır.

Proje Ocak 2020'de başlamış ve Ekim 2023'te Finlandiya'nın Sonkajarvi kentinde tamamlanmıştır.

Marilyn takı projesindeki ana çalışma alanları, lüks hissi veren akıcı tasarımı, aktris Marilyn Monroe'nun karakterini ifade eden ve takı kullanıcısının resmi veya yarı resmi giyim kodlu etkinliklerde kendini güvenli ve güzel hissetmesini sağlayan tasarımlardı. Büyük ve gösterişli takıların sabit ve ağırlıksız giyilebilirliği hissini de elde etmek önemliydi. Bu, iyi denge deneyleri ve farklı vücut tipleriyle birkaç prova ile başarıldı.

Bu tasarım projesinin zorluğu, ünlü ilham alınarak hafif ve lüks bir his yaratan bir takı oluşturmaktı. Tasarımın mükemmelliği ve çocuksu neşeyi hissettirmesi, aynı zamanda Marilyn'in kişiliğini takılara yansıtması önemliydi.

Marilyn takı seti, 1949-62 yılları arasında deniz kenarında çekilen Marilyn Monroe fotoğraflarından ilham alınarak tasarlanmıştır. Takı seti, plajdaki kıvrımları, hafifliği ve rüzgarı ifade eder. Bu mat yüzeyli takılar, geri dönüştürülmüş kaplamasız gümüşten Finlandiya'nın Sonkajarvi kentinde üretilmiştir. Marilyn takı seti kolye, bilezik ve küpeleri içerir ve resmi veya yarı resmi giyim kodlu etkinlikler için uygundur. Marilyn takı seti dengeli, iyi oturan ve kullanışlıdır.

Resim #1: Fotoğrafçı Elina Manninen, Marilyn takı seti, 2023 Resim #2: Fotoğrafçı Elina Manninen, perspektifte Marilyn takı seti, 2023 Resim #3: Fotoğrafçı Anna-Reetta Vaananen, Marilyn bilezik, 2023 Resim #4: Fotoğrafçı Anna-Reetta Vaananen, Marilyn kolye, 2023 Resim #5: Fotoğrafçı Anna-Reetta Vaananen, Marilyn küpeler, 2023

Tüm hakları Marilyn Takı seti, Anna'nın Darling Ky, Sonkajarvi, Finlandiya'ya aittir.

Bu Tasarım, 2024 yılında A' Takı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü: Deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, olağanüstü ve yaratıcı zekâyı sergileyen tasarımlara verilir. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlar için saygı duyulur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Anna-Reetta Väänänen
Görsel Kredileri: Image #1 : Photographer Elina Manninen, Marilyn jewelry set, 2023 Image #2: Photographer Elina Manninen, Marilyn jewelry set in perspective, 2023 Image #3: Photographer Anna-Reetta Vaananen, Marilyn bracelet, 2023 Image #4: Photographer Anna-Reetta Vaananen, Marilyn necklace, 2023 Image #5: Photographer Anna-Reetta Vaananen, Marilyn earrings, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Anna-Reetta Väänänen
Proje Adı: Marilyn
Proje Müşterisi: Anna's Darling Ky


Marilyn IMG #2
Marilyn IMG #3
Marilyn IMG #4
Marilyn IMG #5
Marilyn IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun