Blooming Blossom: Xincheng Zhang'ın Çok Fonksiyonlu Mücevher Tasarımı

Çiçeklerin Simgesel Gücü ve Nefrit Taşının Asaleti Bir Arada

Çiçekler, genellikle sanat ve şiirde tekrar eden bir tema olarak, sevinç ve zevkin sembolleri olarak görülür. Görsel sanatçı ve mücevher tasarımcısı Xincheng Zhang, kültürel olarak önemli beş çiçeği; lotus, şakayık, krizantem, kala zambak ve manolyayı bir araya getirerek ideal bir çiçek yaratmayı ve sunmayı hedefliyor. Bu beş farklı çiçeğin çiçeklenme dönemi yıl boyunca değişir, bu da yıl boyunca sürekli mutluluk anlamına gelir. Ayrıca, bu durum sürekli çiçek açmayı da ifade eder.

Xincheng Zhang'ın "Blooming Blossom" adlı tasarımı, geleneksel yeşim oymacılığı ve metal işçiliğinden geliştirilmiş, çok fonksiyonlu bir mücevher parçasıdır. Sertifikalı doğal nefrit yeşim, iyi beyazlık ve parlaklıkla elde oyulmuş ve 18K altınla, elmaslarla işlenmiştir. Bu tasarım, Çin kültüründe yüksek ahlaki anlamlarla kutsanmış nefrit yeşimi ve altının takılarda bir araya getirilmesini, 2.500 yıl öncesine dayanan bir gelenekle modernize ediyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi, geleneksel yeşim oyma teknikleriyle, nefrit yeşimin elde oyularak pürüzsüz eğri çizgiler ve güzel bir cilayla yapılır. Bu, 18K altının kıvrımlı montajına sıkıca uyacak şekilde tasarlanmıştır. Çiçek bileziği, 5 farklı taç yaprağı kolye, bir kokteyl yüzüğü ve basit bir bilezik olmak üzere parçalarına ayrılır. Ayrıca giyilmediğinde sergilenmek üzere bir heykel haline de gelebilir.

Proje, 2020 yılının Haziran ayında başlamış ve Eylül ayında Çin'in Tianjin şehrinde tamamlanmıştır. Zhang, nefrit yeşiminin derin güzelliği ve benzersiz hassas dokusuna hayran kalmış ve yeşimi, altın, elmas, inci ve diğer değerli taşlarla birleştirmenin yeni yollarını bulmakla her zaman ilgilenmiştir.

Tasarım sürecinde karşılaşılan zorluklar arasında, gerçekte var olmayan yeni bir çiçek formunu oluşturmak için 5 farklı çiçekten türetilmiş 5 farklı taç yaprağı birleştirmek yer alıyor. Ayrıca, çok fonksiyonlu bir mücevher yaratma sürecinde, mekanizmaların basit ve gizli olması gerektiği gibi daha pek çok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Yüksek kaliteli nefrit yeşim doğal ve nadirdir, tüm taç yaprakların beyazlık ve parlaklık tutarlılığını sağlamak zordur. Bu, malzeme seçimi, tasarım ve yeşim oyma tekniklerinde zengin deneyim gerektirir.

"Blooming Blossom", 2023 yılında A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Platinum ödülüne layık görülmüştür. Platinum A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumsal refahı artırmayı amaçlayan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin sınırlarını ilerletir, mükemmeliyeti aşar ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xincheng Zhang
Görsel Kredileri: Image #1-5 : Xincheng Zhang Video Credits: Xincheng Zhang
Proje Ekibi Üyeleri: Xincheng Zhang
Proje Adı: Blooming Blossom
Proje Müşterisi: Xincheng Zhang


Blooming Blossom IMG #2
Blooming Blossom IMG #3
Blooming Blossom IMG #4
Blooming Blossom IMG #5
Blooming Blossom IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun