BigBang Saatler: Steampunk Dünyasının İnovatif Yansıması

Fuqing Ye ve Dongheng Wang'ın Tasarladığı BigBang Saatler, Geleneksel Saat Tasarımlarını Yeniden Yorumluyor

Paralel bir zaman-uzay steampunk dünyasından ilham alarak tasarlanan BigBang saatler, geleneksel saatlerin düz ve monolitik tasarımını bir kenara bırakarak daha yenilikçi bir mekanik kadran oluşturuyor.

BigBang saatler, siyah ve altın renkteki kadranı ile dikkat çekiyor. Sağ tarafta bulunan boşluklu pencere, dakika ibresinin hareketini dairesel bir hareketten dikey bir harekete dönüştürerek zamanın geçişinin etkisini gözler önüne seriyor. 24 saatlik kadran, kolay okunabilir olması için büyük tutulmuş. Tasarımcılar, her katmanın kalınlığını, yüksekliğini ve ibre uzunluğunu sıkı bir şekilde kontrol ediyor ve uygun alanı ayırıyorlar. Çok katmanlı kadran ve ibrelerin arasındaki boşluk tasarımını defalarca ayarlayarak, ibrelerin uyumlu bir şekilde çalışmasını sağlıyorlar.

BigBang saatlerin üretimi, tasarımcıların her katmanın kalınlığını, yüksekliğini ve ibre uzunluğunu sıkı bir şekilde kontrol etmeleri ve uygun alanı ayırmaları ile gerçekleştiriliyor. Safir cam, kadranı daha şeffaf hale getirmek için her iki taraftan da kaplanıyor ve malzemenin sertliği sadece elmasa ikinci geliyor, bu da kadranı koruyor. İsviçre Super-LumiNova luminous sistemi, gece okumayı sağlamak için geri dönüştürülebilir ve 50M su direnci günlük kullanımı karşılar.

BigBang saatlerin ağırlığı 123g, kalınlığı 12mm ve giyme uzunluğu 165-220mm'dir. Tasarımcılar, geleneksel saatlerin duyusal deneyimini artırmak için geniş çaplı bir araştırma ve müşteri röportajları yapmışlar. 500 geçerli örneğin arasında, güçlü talep çekicilik, kalite ve maliyet performansıdır. Tasarımcılar, müşteri ihtiyaçlarını, üretim süresini, bütçeyi, teknik sınırlamaları, iş hedeflerini ve diğer konuları göz önünde bulundurarak bunları tasarım faktörlerine entegre ediyorlar. Tasarımcılar, saatlere yeni bir yön getirmek için geleneksel yaklaşımları aşıyor ve ürün maliyetlerini kontrol ederek kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılıyorlar.

Tasarım sürecindeki zorluklar arasında zamanın geçişinin etkili bir şekilde ifade edilmesi ve çok katmanlı kadran ve ibrelerin mantıklı bir şekilde yerleştirilmesi bulunuyor. Tasarımcılar, bu zorlukları aşmak için defalarca denemeler ve ayarlamalar yaparak, her katmanın kalınlığını, yüksekliğini ve ibre uzunluğunu kontrol ediyor ve uygun alanı ayırıyorlar, böylece ibreler uyumlu bir şekilde çalışıyor.

BigBang saatler, 2021 yılında A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Gümüş A' Design Award, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sunar ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: AGELOCER
Görsel Kredileri: AGELOCER
Proje Ekibi Üyeleri: Fuqing Ye Dongheng Wang
Proje Adı: Bigbang
Proje Müşterisi: AGELOCER


Bigbang IMG #2
Bigbang IMG #3
Bigbang IMG #4
Bigbang IMG #5
Bigbang IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun