Biroi: Miyu Nakashima'nın Phoenix'ten İlham Alan 3D Baskılı Mücevher Koleksiyonu

Yeniden Doğuşun Sembolü Phoenix'ten Esinlenen, Dinamik Hatları ve Voronoi Desenleriyle Öne Çıkan 3D Baskılı Mücevher Serisi

Miyu Nakashima'nın tasarladığı Biroi, Phoenix'in efsanevi hikayesinden ilham alarak, hayatın ve yeniden doğuşun sürekli döngüsünü simgeliyor. Bu 3D baskılı mücevher koleksiyonu, mimari bir perspektiften şekillendirilmiş dinamik hatları ve yüzeyinde yayılan Voronoi desenleriyle dikkat çekiyor.

Biroi, alevlerin içine atlayıp kendi küllerinden yeniden doğan gökyüzünün efsanevi Phoenix'inden esinlenmiştir. Nakashima, sanatçı olarak, hayatlarımızın ve Phoenix'in ebedi yeniden doğuş döngüsünü sağlayan alevlerin arasındaki benzerliği görebiliyor. Biroi, tutkunun alevini sürdürmek için kendilerine meydan okumaya devam eden insanlarla ilişkili bir sanattır. Bu, zorlukların üstesinden gelirken bizi ileriye doğru hareket ettiren tutku ve cesarettir.

Biroi, mimari bir tasarımcının perspektifinden şekillendirilmiş 3D baskılı bir mücevher serisidir. Yapıyı oluşturan dinamik hatlar ve yüzey üzerinde yayılan Voronoi deseni, yanıcı alevlerden canlanan ve gökyüzüne uçan Phoenix'i simgeliyor. Bu desen, yüzey üzerinde akış sağlamak için boyutunu değiştiriyor ve yapıya bir dinamizm hissi veriyor.

Biroi, 3D tasarlanmış ve 3D baskılı bir mücevherdir. Malzeme olarak 3D baskılı naylon, çelik ve ayar gümüş / ayar gümüş zincir / ayar gümüş top posta küpe kullanılmıştır. Kendi başına heykel gibi bir varlık gösteren tasarım, kullanıcının eşsizliğini çıkararak onlara ileri adım atma cesareti verir. Yüzey üzerinden geçen ince ama güçlü hatlar, ışığın yansımasıyla görünür hale gelir ve daha yakından bakıldığında ince desenler ortaya çıkar.

Biroi Koleksiyonu, 2017 yılında Kyiv'de başladı ve 2019 yılında Tallinn'de tamamlandı. Araştırmanın amacı, tüm ürünlere (kolye, bilezik, küpe ve yüzük) aynı anda uyan parametrik, organik bir desen oluşturmaktı. Nakashima, ana 3D parametrik tasarım yazılımı olarak Rhino3d için Grasshopper eklentisini kullandı. Tüm ürünlere uyan doğru parametrik tasarım formülünü bulmak için çok sayıda web araştırması ve deney yapması gerekti.

Biroi koleksiyonu, Nakashima'nın yarattığı ilk mikro ölçekli mücevherdir. En büyük zorluğu, makro boyuttaki yüksekliklerden alışık olduğu zarafeti, 3D baskının mikrometrik hassasiyetine taşımaktı. Bu süreçte, Biroi felsefesine uygun olarak, bitmek bilmeyen tutku ile bitmek bilmeyen zorlukların üstesinden geldi.

Biroi, gökyüzünün efsanevi phoenix'inden ilham alan bir 3D baskılı mücevher serisidir. Yapıyı oluşturan dinamik hatlar ve yüzey üzerinde yayılan Voronoi deseni, yanıcı alevlerden canlanan ve gökyüzüne uçan Phoenix'i simgeliyor. Desen, yüzey üzerinde akış sağlamak için boyutunu değiştiriyor ve yapıya bir dinamizm hissi veriyor. Kendi başına heykel gibi bir varlık gösteren tasarım, kullanıcının eşsizliğini çıkararak onlara ileri adım atma cesareti verir.

Bu tasarım, 2021 yılında A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, mükemmel teknik özellikler ve muhteşem sanatsal beceri sergileyen, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Miyu Nakashima
Görsel Kredileri: Miyu Nakashima, 2019
Proje Ekibi Üyeleri: Miyu Nakashima
Proje Adı: Biroi
Proje Müşterisi: Miyu Nakashima


Biroi IMG #2
Biroi IMG #3
Biroi IMG #4
Biroi IMG #5
Biroi IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun