Nature and Melody: Wei Keng Lee'nin Doğayla Uyumlu Tasarımı

Doğanın Ritmiyle Bütünleşen Bir Yaşam Alanı

Wei Keng Lee'nin tasarladığı "Nature and Melody" adlı konut projesi, doğanın dokusunu ve melodisini modern yaşam alanlarına taşıyor. Bu tasarım, doğal dokular ve insancıl geometri ile birlikte bir yaşam alanına nefes alma yeteneği ve kendi ruhunu kazandırıyor.

Proje, şarap ve yemek meraklısı bir çift için tasarlandı. Amacı, onlara günlük rutinlerini keyifle geçirebilecekleri çok amaçlı bir yemek odası yaratmak. En ilkel dokular ve dokunuşlarla, yoğun şehir yaşamının ortasında zarif ve konforlu bir yaşam tarzı atmosferi yaratıyor.

Orman unsurunun tüm mekana hakim olduğu bu tasarımda, oda bütünlüğünü ve konforunu yansıtıyor. Bu sayede ev sahibi hem ruhsal dinlenme hem de fiziksel rahatlama sağlıyor. Doğal dokuların ve insancıl geometrinin entegre tasarımı, mekana nefes alma hissi ve kendi ruhunu kazandırıyor.

Oturma odası, gri tonları ve ahşap tonları ile dikkat çekiyor. Siyah el yapımı doku ile kaplı zemin, doğal masif ahşap eğimli basamaklarla yükseltilerek mekansal hiyerarşi hissi artırılıyor. Ahşap ayarlanabilir pencere panjurları, genel atmosfere uyum sağlarken, hava geçirgenliğini ve ışık geçirgenliğini koruyor.

Proje, toplamda 229 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Taş, iç mekan, orman, açık, ev gibi anahtar kelimelerle tanımlanıyor. Wei Keng Lee'nin liderliğindeki tasarım ekibi, bu projeyi hayata geçirirken, bir yaşam alanının nasıl işlediği, nasıl işletildiği ve nasıl işlev gördüğü üzerine önemli notlar aldı.

Proje, Aralık 2019'da başladı ve Ağustos 2020'de Tayvan'da tamamlandı. Tasarım sürecinde, iç ve dış arasında uyumlu bir ilişki yaratmak için büyük bir bayrak taşı duvarının orijinal malzeme dokularını modern insancıl çizgilerle kesiştirdiler. Bu, doğa ve yaşam arasında bir denge kurmayı hedefliyor.

Evde şarap tadımı hobisini uyumlu bir şekilde entegre etmek için, tasarım ekibi yemek odasında bir şarap mahzeni atmosferi yaratıyor. Taş dokulu duvarlar ve kemerli görüntü ile yaşlanmanın ve hayatın inceliğinin yankısını veriyor. Yemek odası, evin penceresiz bir alanında yer alıyor. Bu nedenle tasarım ekibi, odanın üst kısmında yumuşak bir tavan uyguluyor ve şerit ışıkla bir ışık perdesi tavan yaratıyor. Bu sayede farklı ışıklarla gündüz ve alacakaranlık sahneleri oluşturuluyor.

Projenin görsel içeriği hakkındaki fikri mülkiyet ve telif hakkı Yana Zhezhela ve Alek Vatagin'e aittir. "Nature and Melody" projesi, 2021'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, yaratıcı ve zekice tasarımlara veriliyor. Sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren bu tasarımlar, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Keng Lee
Görsel Kredileri: Yana Zhezhela and Alek Vatagin
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Keng Lee
Proje Adı: Nature and Melody
Proje Müşterisi: Wei Keng Lee


Nature and Melody IMG #2
Nature and Melody IMG #3
Nature and Melody IMG #4
Nature and Melody IMG #5
Nature and Melody IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun