Wudang Dağı'nın Mistik Mirası: Görsel Tasarımın Büyüsü

Yao Wu'nun Eserinde Kültürel Miras ve Modern Tasarım Buluşuyor

Wudang Dağı'nın zengin kültüründen ve mimarisinden esinlenerek Yao Wu, görsel tasarımın sınırlarını zorlayan bir projeye imza atıyor.

Çin'in mistik dağlarından biri olan ve Taoizm'in beşiği sayılan Wudang, aynı zamanda Tai Chi'nin doğduğu yer olarak bilinir. 1994 yılında Wudang Dağı'nın antik mimari kompleksi, Dünya Kültürel Mirası Listesi'ne dahil edilmiştir. Bu, Çin için son derece önemli bir kültürel mirastır ve Yao Wu'nun tasarımındaki ilham kaynağı olarak ön plana çıkar.

Yao Wu'nun Wudang Dağı Dünya Kültürel Mirası için hazırladığı bu kapsamlı proje, farklı boyutlarda üç illüstrasyon, üç logo tasarımı ve bunlara destek olan ambalaj tasarımlarını içerir. Wudang mitolojisi ve yerel hayvanları temalı desen tasarımları ve amiral mağaza iç tasarımı da projenin bir parçasıdır. Wudang Dağı'nın ana logo tasarımı, dünya kültürel mirası olarak tarihi ve ciddiyetini yansıtacak şekilde karmaşık bir tasarımı tercih ederken, ticari alt markalar temiz hatlar kullanılarak oluşturulmuştur.

Yao Wu'nun tasarımı, ticari uygulamalarda posta kartları, posterler ve diğer kültürel yaratıcı işler gibi diğer türevlerle kullanılabilir. Malzeme seçimi, türevin türüne ve IP yetkilendirmesine, fotoğraf galerisi yetkilendirmesine göre değişiklik gösterir. Ambalaj kutusunun boyutları 18cm x 18cm'dir. Ambalaj yüzeyi, desen tasarımını göstermek için kabartma sıcak damgalama ile işlenmiş ve illüstrasyonu korumak için UV kaplama kullanılmıştır. Tek bir illüstrasyon olarak sergilenen eserin boyutu 3.84m x 0.76m'dir ve 12 adet vinet posta kartı olarak sergilenebilir. İş uygulamalarının boyutları türüne göre değişir.

Illüstrasyonlar ve grafik tasarımlar, kullanıcılarla doğrudan etkileşimde bulunamaz. Ambalaj ve ürünler aracılığıyla, kullanıcılar illüstrasyonlardaki detayları daha sezgisel bir şekilde görebilirler. Ambalaj teknolojisindeki farklılıklar sayesinde, kullanıcılar desen tasarımının detaylarını hem dokunsal hem de görsel olarak hissedebilirler.

Proje, 2023 Temmuz'unda Pekin'de başladı ve 2023 Aralık'ında sona erdi. Wudang kültürünü anlamak ve yeniden üretmek için yapılan araştırmalar, illüstrasyon tasarımında anlatısal bir yapı ile büyük bir kültürel temel oluşturmayı amaçlar. Ticarileşme için genişletilmiş grafikler ve logo tasarımları yaratılarak, tam bir sistem inşa edilmeye çalışılır.

Wudang Dağı, dünya kültürel mirası olduğundan, kapsamlı yaratım sürecinde tarihini korumak ve herkesi kültürüne ilgi duymaya teşvik etmek en büyük zorluktur. Illüstrasyon tasarımında, Wudang Dağı'nın klasik mimarisini Wudang kültürüyle nasıl entegre edeceği ve imajın düzeninin kapsamlı olması gerektiği önemli bir meydan okumadır. Resim tarzı, hem gerçekçi hem de çok sayıda Çin mitolojisini içerecek şekilde mükemmel olmalıdır.

Yao Wu'nun Wudang Dağı Dünya Kültürel Mirası için hazırladığı bu geniş kapsamlı tasarım, iş dünyasının mantığını düzenleyerek görsel tasarımı güncellemiştir. Antik binalarından ve manzaralarından esinlenilerek illüstrasyonlar yaratılmış, kültürel mirasın dijitalleştirilmesine yardımcı olunmuş ve ticari canlılık sergileyen grafik tasarımlar ve amiral mağaza iç tasarımı oluşturulmuştur. Kültürel mirası korurken ticari değer geliştirilmiştir.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Kültürel Miras ve Kültür Endüstrisi Tasarım Ödülü'nde Bronz ödüle layık görülmüştür. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojide en iyi uygulamaları içeren ve güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan olağanüstü ve yaratıcı zekice tasarımlara verilir. Yaşam kalitesinde iyileştirmelere katkıda bulunur ve dünyayı daha iyi bir yer yapar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wu yao
Görsel Kredileri: Wu yao
Proje Ekibi Üyeleri: Original designer:Wu yao Illustration designer:Zhang yuchen Illustration designer:Xie boxing Graphic designer:Tan zhen Graphic designer:Zheng ziyang Graphic designer: Tang Wenhu 3D designer:Liao hao Photographer:Zhou Tingjue
Proje Adı: Wudang Mountain
Proje Müşterisi: Beijing Wuyao Cultural and Creative Co. Ltd.


Wudang Mountain IMG #2
Wudang Mountain IMG #3
Wudang Mountain IMG #4
Wudang Mountain IMG #5
Wudang Mountain IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun