Pinbar: Çay ve İçecek Kapsül Makinesinde Yenilik

Huang Guoxiao ve Zhu Penglong'dan Çay Deneyimini Yeniden Tanımlayan Tasarım

Çay demleme ritüelinden ilham alarak, Huang Guoxiao ve Zhu Penglong, çay hazırlama sürecini kolaylaştıran ve aile boyu ihtiyaçlara cevap veren Pinbar kapsül makinesini tasarladı.

Pinbar, sadece bir kapsül makinesi olmanın ötesinde, tüm aileyi düşünen bir su dağıtıcısı işlevi görüyor. Kompakt ve şık tasarımıyla dikkat çeken Pinbar, yalnızca 200 mm genişliğinde ve kullanımı keyifli bir deneyim sunan büyük dokunmatik renkli ekranı ve düğmeleri ile öne çıkıyor. Kapsül içecekler, en iyi tadı garanti etmek için kod tarama yoluyla otomatik olarak tanınıyor ve çok aşamalı sıcaklık seçenekleri sunuyor.

Tasarımın gerçekleştirilme sürecinde, çay içeceklerinin tadını etkileyen ana faktörlerin demleme sıcaklığı ve süresi olduğu anlaşıldı. Kullanıcıların bu parametreleri kolayca ayarlayabilmesi için yüksek çözünürlüklü renkli ekran ve düğme tasarımı yapıldı. Ürünün çekici yönlerinden biri de ergonomik olarak eğimli dokunmatik renkli ekran ve metal düğme olup, makinenin genel şekli mümkün olduğunca küçük ve basit tutularak masa alanından tasarruf sağlanıyor.

Pinbar, 323 mm x 200 mm x 373 mm boyutlarında teknik özelliklere sahip. Akıllı, çok fonksiyonlu, çay ve kapsül tabanlı bir tasarım olarak etiketleniyor. Tasarım ekibi, Huang Guoxiao, Zhu Penglong ve Lu Peng'den oluşuyor.

Kullanıcılar, çeşitli kapsüller için optimal demleme koşullarını depolamak üzere QR kod hafızasını kullanıyor. Geleneksel çay demleme sürecinin zahmetli adımlarını gerçekleştirmek yerine, kullanıcılar kodu tarayıp ayarlamaları yaparak çayın hazırlanmasını sezgisel ve rahat bir şekilde gerçekleştirebiliyor. İki farklı su kaynağı yöntemi sunan Pinbar, 2L büyük su tankları kullanımını veya doğrudan saf su boru hatlarına bağlanmayı destekliyor.

Ürün, 3 yıllık bir süreçte Çin'in Wenzhou şehrinde tasarlandı. Dünya çapındaki çay severlerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, 3 yılı aşkın süre boyunca çay kapsülleri üzerine araştırma ve geliştirme çalışmaları yapıldı. Her bir kapsül için reçete ve demleme koşulları hazırlanarak, tadım yoluyla anonim anketler aracılığıyla mobil telefon verileri dağıtıldı ve sonunda kapsülün tadını garanti altına alacak en iyi demleme parametreleri belirlendi.

Pinbar, ev kullanımına uygun bir kapsül su sebili olarak tasarlandı. Dokunmatik renkli ekran ve düğmelerle donatılmış olan bu ürün, kapsül iki boyutlu kodunu tarayarak en iyi demleme parametrelerini akıllıca eşleştiriyor. Birden fazla su sıcaklığı ve hacmi seçeneği sunuyor ve wifi desteğiyle daha fazla yeni kapsüle uyum sağlamak üzere güncellenebiliyor.

Pinbar, 2024 A' Ev Aletleri Tasarım Ödülü'nde Demir kategorisinde ödül kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu ödül, insanlara tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Guoxiao Huang
Görsel Kredileri: Product appearance patent:2021308745494 Interface UI appearance patent:2023302393306、2023302391758
Proje Ekibi Üyeleri: Guoxiao Huang Penglong Zhu Lu Peng
Proje Adı: Pinbar
Proje Müşterisi: Pinbar


Pinbar IMG #2
Pinbar IMG #3
Pinbar IMG #4
Pinbar IMG #5
Pinbar IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun