JingYue'nin Doğu Esintisi: Modern ve Gelenekselin Buluşması

Tim Tan ve Fiona Liu'nun Eşsiz Tasarımı: JingYue'nin Doğu Esintisi

Çin'in binlerce yıllık tarihine ve kültürüne sahip Jingjiang şehrinin genlerini, yerel gelenekler ve yaşam alışkanlıkları ile harmanlayarak yaratılan JingYue'nin Doğu Esintisi, modern ve gelenekselin eşsiz birlikteliğini sunuyor.

Wuyue kültürünün şiirsel dokunuşları ve Doğu sanatının unsurları ile zenginleştirilen bu konut projesi, sanat ve Doğu lezzetinin harmanlandığı bir yaşam alanı olarak öne çıkıyor. Tasarım, Jingjiang halkının yaşam biçimine saygı duyarken, antik kanal ticaret pazarı ve tekstil zanaatının modern tasarım teknikleriyle soyutlanarak yeniden yorumlanmasıyla dikkat çekiyor. Su elementinin her şeye form veren özelliği, projenin Wuyue kültürü ile olan bağını güçlendiriyor ve tarihi ile moderni bir araya getiriyor.

Proje, ceviz ve mermer gibi klasik malzemelerin yanı sıra bronz metalin modern tasarım teknikleriyle yankılanması sayesinde, Doğu estetiğinin lüks ve gizli kalitesini yansıtıyor. 182 metrekarelik bir alanda hayata geçirilen tasarım, hem görsel hem de işlevsel anlamda benzersiz bir deneyim sunuyor.

Tim Tan ve Fiona Liu liderliğindeki tasarım ekibi, geleneksel kültürü modern tasarım teknikleriyle birleştirme ve iç mekana entegre etme konusunda önemli bir meydan okumayı başarıyla aşmış. Bu süreçte, çağdaş toplumun ruhsal arayışları ile geleneksel Çin milli kültürünün yansıtılması hedeflenmiş.

Proje, 2022 Mart ayında başlayıp Eylül ayında tamamlanmış olup, tasarımın altında yatan araştırma, hem çağdaş toplumun ruhsal arayışlarını hem de geleneksel Çin milli kültürünü yansıtma amacını taşıyor. Mimar Mies'in bir zamanlar söylediği gibi, "Mimari, zamanın ruhunu mekan formunda yansıtır; bu canlı, değişken ve yenilikçidir."

JingYue'nin Doğu Esintisi, 2024 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödüle layık görülmüş, yaratıcılığı ve kaynak kullanımındaki ustalığı ile öne çıkan tasarımlar arasında yerini almıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içeren, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştirerek dünyayı daha iyi bir yer haline getiren tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tim Tan
Görsel Kredileri: Photographer / Pianfang studio
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director:Tim TAN Design Director:Fiona LIU
Proje Adı: The Orient of JingYue
Proje Müşterisi: VANKE


The Orient of JingYue  IMG #2
The Orient of JingYue  IMG #3
The Orient of JingYue  IMG #4
The Orient of JingYue  IMG #5
The Orient of JingYue  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun