Naos: İşlevsel Sanatın Mimari Yansıması

Juan Carlos Baumgartner'dan İnsan Odaklı Tasarım Anlayışı

Naos projesi, iş ortamını insan merkezli ve empatik bir yaklaşımla ele alarak insan hayatını pozitif yönde dönüştürme taahhüdünü taşıyor. Tasarımın temel ilham kaynağı, Naos topluluğunun, markanın özüne bağlı kalarak daha iyi bir gelecek için çalışan güçlü bir topluluk inşa etmesine aracı olacak bir alan yaratmaktır.

Tasarımın rehber fikri, iş alanını insanlaştırma ve çok duyusal bir deneyim konsepti üzerine kurulu, renkler, dokular ve mobilyalar aracılığıyla farklı ortamların veya "gezegenlerin" oluşturulduğu bir Naos Evreni yaratmaktı. Bu evrende, mimari tasarım unsurları aracılığıyla yansıma, huzur ve yaratıcılık sağlanıyor ve ilham ve motivasyonun bir vahası oluşturuluyor.

Projenin sürdürülebilir yaşam döngüsü, hızla yenilenebilir malzemeler, ergonomik ve esnek mobilyalar, düşük-VOC ve yüksek geri dönüştürülmüş içerikli malzemeler kullanılarak göz önünde bulundurulmuştur. Kuruluşta yaratılan her alan, daha empatik, esnek ve her şeyden önce daha yaratıcı bir çalışma modelinin sonucu olarak büyümeyi teşvik eden nedenlerle doludur.

Proje, renkli halılar, cam, ahşap, vinil ve işbirlikçiler ile liderler arasındaki bağlantıyı vurgulayan mobilyaların birleştirilmesiyle tamamlanmıştır. Genel olarak, projenin her yerinde nötr renkler hakimken, bazı ana noktalarda (duvarlar, sütunlar ve halılar) kurumun kimliğini pekiştirmeye yardımcı olan bir renk paletine uygun parlak tonlar kullanılmıştır.

Proje Ocak 2023'te başladı ve Nisan 2023'te tamamlandı. Meksika Şehri, Insurgentes Mixcoac, Av. de los Insurgentes Sur 1457'de yer almaktadır. Doğal dünyanın özellikleri, bitki örtüsü ve doğal ışık gibi, mimari tasarımda entegre edilmiştir ve geleneksel kurumsal bir ortamdan tamamen farklı bir yere kullanıcıyı taşıyan mimari unsurlar aracılığıyla stratejik olarak oluşturulan atmosfer ve duygular, bu alanın kalıcı bir izlenim bırakmasını sağlamıştır.

En karmaşık zorluklardan biri, yeterli doğal ışığa sahip yüksek verimli iç mekanlar elde etmek ve aynı zamanda sakinlerin sağlığını ve refahını ele almak için yeşillikleri entegre etmekti. Rahat, taze, doğal ve hoş bir ortamda sosyalleşmeyi teşvik etmek amacıyla, organizasyonun çeşitli hiyerarşilerini bağlayan ve işbirliği seviyelerini birleştiren bir doğal ortamı odak noktası olarak uyguladık.

Naos tasarım konsepti, kullanıcıya, dinamizm, yaratıcılık, çeviklik ve günlük yaşamda verimlilik aracılığıyla iyileşmeyi teşvik eden duyusal uyarımlara dayalı bir alan sunmayı amaçlıyor; konsantrasyon ve odaklanma yerlerini işbirlikçi olanlar kadar değerli kılma; becerileri zorluklarla dengeleme ve planlama, rekreasyon ve organizasyon aracılığıyla verimliliği artırma.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Juan Carlos Baumgartner
Görsel Kredileri: Luis Lemus / Naos / Photographer / 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Juan Carlos Baumgartner
Proje Adı: Naos
Proje Müşterisi: Space


Naos IMG #2
Naos IMG #3
Naos IMG #4
Naos IMG #5
Naos IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun