Doğayla İç İçe: Tan Chieh Chen'in "Azure Blue and Emerald Harmony" Tasarımı

Doğal Aydınlatma ve Açık Uçlu Mekanlarla Evin İçine Doğayı Taşıyan Tasarım

Tan Chieh Chen'in "Azure Blue and Emerald Harmony" adlı tasarımı, doğal aydınlatma ve açık uçlu mekanlarla evin içine doğayı taşıyor. Bu tasarım, okumayı ve yaşamayı seven bir müşteri için özel olarak tasarlandı. İç mekan tasarımını, pencerenin dışındaki 10.000 metrekarelik parkla bütünleştirmek isteyen müşteri, yaşam alanını gün ışığıyla çevrelemek istedi. Bu nedenle tasarımcı, mekanı dış manzarayla bağlamak ve uyumlu bir estetik oluşturmak istedi.

Tasarımın renk düzenlemeleri, bu projeyi planlarken kritik öneme sahipti; sakin ve ölçülü siyah, gri ve beyaz tonları, malzeme seçimiyle birleştirildi ve zarif ve sessiz bir uyum yaratıldı. Tasarımcı, bu mekanın doğal avantajını kullanarak kalın siyah pencere çerçeveleri ve uyumlu oranları seçti. Bu, dışarıdaki dağların ve bulutların katmanlarını yakalamak için bir resim çerçevesi gibi işlev gördü. Bu, evin içine döndükten sonra günü aydınlatan sonsuz bir manzara resmi gibi görünüyordu.

Tasarım, müşterinin koleksiyonlarını ve şarapları sergileme ve depolama alanı oluşturmasına olanak sağlayan yarı açık uçlu vitrin rafları ile donatıldı. Bu, genel mekanın tutarlılığını vurgulamak için kullanıldı. Ayrıca, tasarımcı, mekanın genel dengesine odaklandı; bu nedenle renk şeması dikkatlice düşünüldü. Siyah, gri ve beyaz renkler, odanın ana tonu olarak kullanıldı ve mavi ve gri tonlardaki yumuşak mobilyalarla tamamlandı.

Projede bir diğer önemli nokta, pencerenin görünümünü iç mekana entegre etmek ve uyumlu ve tutarlı bir his yaratmaktı. Öncelikle, siyah, beyaz ve gri uyumlu renkler, mümkün olduğunca merkezi ton olarak kullanıldı; aynı tonal seçim ve malzemelerin zengin dokusu sayesinde, düşük kromatik mekansal ton içinde zengin değişikliklerle katmanlar yorumlandı. İkincil olarak, pencere girişi, zeminler ve kollar, işlev ve görüşte mükemmelliği ve uyumu sağlamak için uyumlu bir şekilde düzenlendi.

Tasarımın özgün özellikleri arasında, müşterinin okumayı ve yaşamayı sevmesi ve yaşam alanını gün ışığıyla çevrelemek istemesi yer alıyor. Bu nedenle tasarımcı, mekanı dış manzarayla bağlamak ve uyumlu bir estetik oluşturmak istedi. Müşteri ayrıca, iç mekan tasarımını pencerenin dışındaki 10.000 metrekarelik parkla bütünleştirmek istedi.

Tasarım, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülünü kazandı. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel ve profesyonel gereksinimleri karşılayan ve endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu tasarım, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: W-house interior design
Görsel Kredileri: W-house interior design
Proje Ekibi Üyeleri: TANG-CHIEH CHEN
Proje Adı: Emerald Harmony
Proje Müşterisi: W-house interior design


Emerald Harmony IMG #2
Emerald Harmony IMG #3
Emerald Harmony IMG #4
Emerald Harmony IMG #5
Emerald Harmony IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun