Yi-Lun Hsu'dan Akıcı Hatlar: White Curve Konut Tasarımı

Yi-Lun Hsu'nun Yaratıcılığı ve İnovasyonu Birleştiren Eşsiz Konut Projesi

Yi-Lun Hsu tarafından tasarlanan White Curve, doğal elementler ve sanatın ışıkla dans ettiği bir yaşam alanı sunuyor. Sıcak tonların hakim olduğu bu mekan, huzurun ve rahatlığın adresi olma özelliğini taşıyor.

White Curve, bir çift ve çocukları için tasarlanmış bir konut projesidir. Küçük yaşam alanlarında sıkça karşılaşılan baskı hissini azaltmak için, tavan kısmında çapraz kavisler kullanılmıştır. Salon ile yemek odası arasındaki kiriş, dolapla aynı ahşap malzeme ile kaplanarak estetik bir bütünlük sağlanmıştır. Bu nazik tavan kıvrımları, mekanın daha ferah hissedilmesine olanak tanımaktadır.

Projede, girişte gri tonlarında totem desenli karolar kullanılarak iç ve dış mekan geçişini belirleyen bir toz bölgesi oluşturulmuştur. Tam boy ayna ile genişletilen giriş alanı, mekana ferahlık katarken, çam ağacından yapılmış perfboard üzerinde anahtarlar ve mektuplar için yer ayrılmıştır.

85 metrekarelik bu alanda, ayakkabı dolabı ve saf beyaz TV duvarı, yerden tavana uzanan pencereye kadar uzanarak sanatsal bir dokunuşla kaplanmıştır. Büyük dolabın yarattığı baskı, eğimli ve kavisli şekillerle hafifletilmiştir.

Mutfak alanı açık plan olarak tasarlanmış ve tezgahlar iki hat şeklinde düzenlenmiştir. Yağ dumanının engellenmesi için kayar kapılar düşünülmüştür. Yemek odasında iki beyaz avize, görsel odak noktası olarak belirlenmiştir. Mutfak alanının yetersizliği nedeniyle, küçük ev aletleri yan konsol üzerinde yer alabilir ve pencere altı koltukta ev eşyaları saklanabilir.

Usta yatak odasında, banyo kapısının yatağa doğru bakması gibi feng shui sorunlarını önlemek amacıyla, giyinme odası bölme duvarı yatak başı olarak kullanılmıştır. Banyonun dış duvarı, gizli bir kapı olarak hafif renkli ahşapla kaplanmıştır. Kirişin altında, tasarımcılar TV duvarı ile kayar kapılı dolabın birleştirilmesi stratejisini uygulamışlardır. Kayar kapı kapandığında, TV tamamen gizlenebilmektedir.

Minature Interior Design Ltd. tarafından hayata geçirilen bu proje, 2023 Ocak ayında Tayvan'ın Hsinchu Şehri'nde tamamlanmıştır ve 2024 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir Ödülü'ne layık görülmüştür. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratılara verilmektedir. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden ve yetkin teknik özellikler sunan bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme katkısı sağlayan eserleri takdir etmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yi-Lun Hsu
Görsel Kredileri: Minature Interior Design Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Yi-Lun Hsu
Proje Adı: White Curve
Proje Müşterisi: Minature Interior Design Ltd.


White Curve  IMG #2
White Curve  IMG #3
White Curve  IMG #4
White Curve  IMG #5
White Curve  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun