Snow Peak: Yunnan Tech ve İşletme Üniversitesi'nin Göz Alıcı Tasarımı

Yunnan Tech ve İşletme Üniversitesi, Tibet'in En Kutsal Yapısı Potala Sarayı'ndan İlham Alarak Snow Peak'i Tasarladı

Yunnan Tech ve İşletme Üniversitesi'nin tasarım ekibi, Tibet'in en kutsal yapısı olan Potala Sarayı'ndan ilham alarak, otel mimarisinin temel unsuru olan "sütun"u tasarım elementi olarak seçti ve iki boyutlu tekniklerle üç boyutlu bir Potala Sarayı soyut imajı yarattı. Bu tasarım, otelin güçlü bölgesel stilini yansıtıyor.

Snow Peak, Potala Sarayı'nın doğu tarafında yer alan LHASA HOSTEL, özenle tasarlanmış özellikli manzaralı odaları ile evden çıkmadan Potala Sarayı'nın güzelliğinin tadını çıkarmanızı sağlıyor. Otomatik perdeleri açtığınızda Potala Sarayı yavaşça gözlerinizin önüne seriliyor ve bu özellik herkes tarafından çok seviliyor.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, tüm kağıt promosyon materyallerindeki logo, kabartma teknolojisi kullanılarak üç boyutlu bir etki yaratmak için logo'nun ışık ve gölgesi kullanıldı. Bu VI tasarımı, ofis malzemeleri ve otel malzemelerinde kullanılmak üzere standart boyutlara göre yapıldı.

Tasarımın etkileşimi, otel yataklarının çoğunun saf beyaz olmasına karşın, LHASA otelinin baskı ve boyama yöntemini benimsemesi ile sağlandı. Otel logosu ve ilgili unsurların yatak örtülerine zekice basılması, otelin marka imajını kişiselleştirilmiş tasarım teknikleri aracılığıyla güçlendirdi.

Proje, otelin karakterini görkemli Potala Sarayı ile yakından bağlamanın nasıl sağlanacağına odaklandı. Sahada yapılan araştırma ve analiz sonucunda, otel binasının en belirgin sütunları, logo ve otel tanımlama sistemini şekillendirmek için kullanıldı.

Tasarım sürecinde, logo tasarımında önemli bir özellik olan kimliğin nasıl kullanılacağına dair net bir anlayış geliştirildi. Basit bir tasarım dili kullanarak oteli, karmaşık ve değişken bir simge olan Potala Sarayı ile nasıl bütünleştireceği, tasarımın en büyük zorluğuydu. Ancak, tasarım ekibi, Tibetlilerin gözünde kutsal bir yapı olan Potala Sarayı'nın en temsilci elementi olan sütunları tasarım unsuru olarak seçti ve iki boyutlu tekniklerle üç boyutlu bir Potala Sarayı imajı oluşturdu. Bu, anlatının güçlü bir bölgesel stil taşımasını sağladı.

Snow Peak, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Gümüş Ödül'e layık görüldü. Bu ödül, teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerisi ile öne çıkan, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara veriliyor. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede başarı sergileyerek olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lin Hai
Görsel Kredileri: Lin Hai
Proje Ekibi Üyeleri: Liu Kaiyi Zhang Weiwei
Proje Adı: Snow Peak
Proje Müşterisi: Lin Hai


Snow Peak IMG #2
Snow Peak IMG #3
Snow Peak IMG #4
Snow Peak IMG #5
Snow Peak IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun