Galaxy Trail X: Hu Jijun'un Ödüllü Tasarımı

Gezegenarium için Tasarlanan Mid-Autumn Festivali Yemek Paketlemesi

Ünlü tasarımcı Hu Jijun, Galaxy Trail X adlı projesiyle, teknolojik olarak gelişmiş, üçgen şeklindeki bir kutu tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu tasarım, insanlığın evrendeki diğer yaşam formlarıyla iletişim kurma arzusunu yansıtıyor.

Matematikçiler, üçgenin evrende en gizemli ve manevi şekil olduğunu öne sürer. Hu Jijun, bu figürün iletişim özelliklerini kullanarak insanların uzaylı yaşamla iletişim kurmayı deneyebileceğini düşünüyor. Bu düşünce, Planetarium için ortaklaşa geliştirilen mooncake (Ay pastası) üzerinde çalışırken doğdu.

Galaxy Trail X, standart düz demir kutulardan farklı olarak, metal dış kabuğun üstünü 1 cm yükseltiyor. Bu, ek üretim ve taşıma maliyetine neden olabilir. Ancak bu değişikliğin getirdiği zorluklara rağmen, "düzlemi aşma ve yıldızlara ulaşma" arzusu, insanlığın evreni sınırsız bir şekilde araştırma hırsını besliyor.

Tradiyonel astar malzemeleri genellikle EPE köpük gibi plastik malzemeler kullanır. Sürdürülebilirliği göz önünde bulundurarak, tasarımımız, yapıştırıcı gerektirmeyen bir karton yapısı benimser. Bu, tasarımın nasıl yapıldığı, gerçekleştirildiği veya üretildiği hakkında tasarımcının açıklamasıdır.

Tasarımın teknik özellikleri şunlardır: Uzunluk x genişlik x yükseklik: 361*312*75mm. Tasarımın etiketleri arasında; köklü marka inovasyonu, trend ve havalı, sürdürülebilir kavram, astronomi ve uzay temalı, törensel deneyim yer alıyor.

Tasarımın etkileşimi hakkında tasarımcının notları bulunmamaktadır. Tasarımın süresi ve nerede yapıldığı hakkında bilgi ise şu şekildedir: 2022.7-9, Şanghay. Tasarımın altında yatan araştırma, TikTok ve Tianmao'daki nüfusun veri analizi kullanılarak segmentlere ayrılması ve kullanıcı deneyim gereksinimlerini karşılamaya odaklanan kullanıcı profillerinin oluşturulmasıdır.

Tasarımın zorlukları arasında, geleneksel markaları canlandırma, geleneksel ürünleri yeniden canlandırma ve onları daha genç ve trend hale getirme yer alıyor. Tasarım, prestijli A' Design Ödülü'nün kazananıdır. Bu tasarım, 2023'te A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Altın ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Hu Jijun
Görsel Kredileri: Hu Jijun
Proje Ekibi Üyeleri: Hu Jijun
Proje Adı: Galaxy Trail X
Proje Müşterisi: Hu Jijun


Galaxy Trail X IMG #2
Galaxy Trail X IMG #3
Galaxy Trail X IMG #4
Galaxy Trail X IMG #5
Galaxy Trail X IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun