2030 Şehir Planı: Geleceğin Şehirlerini İnşa Etmek İçin Eğitici Bir Oyuncak

Chen Yu, Yi Lin, Sih Ci ve Chih Ling'in Sürdürülebilir Şehir Gelişimini Anlamak İçin Tasarladığı Eğitici Oyuncak

Geleceğin toplumunun temel değerleri bugün erken çocukluk döneminde şekilleniyor. 2030 Şehir Planı, çocukların oyun oynayarak şehir gelişim sürecinin gerekliliklerini anlamalarını sağlayan bir eğitici oyuncaktır.

2015 yılında Birleşmiş Milletler Üye Devletler tarafından kabul edilen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri (SDGs), insanlar için daha iyi bir dünya inşa etme planıdır. 17 hedef arasında, SDGs'nin 11. hedefi, şehirleri ve insan yerleşimlerini kapsayıcı, güvenli, dirençli ve sürdürülebilir hale getirmektir. Bu nedenle, erken çocukluk eğitiminin sürdürülebilir kalkınmanın gerçekleşmesinde büyük bir rolü vardır ve oyuncaklar, okul öncesi çocukların bilincini artırmak ve SDGs kavramını oluşturmak için bir araç olarak kullanılır.

2030 Şehir Planı, sürdürülebilir şehir gelişimine odaklanan bir erken çocukluk eğitim oyuncaklarıdır. Çocuklar, çeşitli bileşenlerle şehir gelişim sürecinin gerekliliklerini oyun oynayarak anlarlar. Erken çocukluk aşamasında temel kavramları yetiştirmek temeldir. Oyun mekanizması, çocukların el-göz koordinasyonunu ve özerklik yeteneklerini geliştirebilir. Piyasadaki bulmaca yapı bloklarıyla karşılaştırıldığında, genellikle kullanılan malzemelerin yerine, geri dönüştürülebilir oluklu fiberboard ana malzeme olarak kullanılır çünkü geri dönüşüm de sürdürülebilir kalkınma hedefine uygundur.

2030 Şehir Planı, oluklu kağıt malzemesi kullanılarak üretilmiştir. Üretim teknolojisi olarak lazer kesim, düzlem çıktı, el boyaması ve yapıştırma kullanılmıştır. Yüzey işlemi olarak, renk, toksik olmayan su geçirmez akrilik boya kullanılarak uygulanmıştır ve yüzeyin bir kısmı, oluklu kağıdın yüzey dokusunu korur.

Oyuncak, şehir inşasını çekirdek olarak oynayan öğretim araçlarıdır. Oyun sırasında, çocuklar öncelikle oluklu kağıttan yapılmış nesneleri renklendirebilir ve sabır ve konsantrasyon yeteneklerini geliştirebilirler. Daha sonra, mavi baskıda yapılandırılan siluet figürüne göre taban tahtasını monte edebilirler, montaj sırasında görsel gözlem yeteneklerini geliştirirler. Son aşamada, evleri istiflemeye başlarlar ve eğitimi yönlendirmek için illüstrasyonlarla, çocukların duruma uyum sağlamasını ve oyuncakları oynamasını sağlarlar.

2030 Şehir Planı projesi, Haziran 2021'de başladı ve Mart 2022'de Tainan, Tayvan'da tamamlandı. Genç Tasarımcılar Sergisi'ne (Yodex) Haziran 2022'de Taipei Dünya Ticaret Merkezi Nangang Sergi Salonu'nda katıldı.

2030 Şehir Planı, 2022'de A' Oyuncaklar, Oyunlar ve Hobi Ürünleri Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmeleri, tatmin ve olumlu duygular sağlamaları ve daha iyi bir dünyaya katkıda bulunmaları nedeniyle saygı görürler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: ChungSheng Chen
Görsel Kredileri: ChenYu Pan, YiLin Chen, SihCi Huang, ChihLing Kuo.
Proje Ekibi Üyeleri: Instructor: ChungSheng Chen Designer: ChenYu Pan Designer: YiLin Chen Designer: SihCi Huang Designer: ChihLing Kuo Tainan University of Technology/Product Design Department.
Proje Adı: 2030 City Blueprint
Proje Müşterisi: ChungSheng Chen


2030 City Blueprint IMG #2
2030 City Blueprint IMG #3
2030 City Blueprint IMG #4
2030 City Blueprint IMG #5
2030 City Blueprint IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun