Divergence: Tasarım Düşüncesi Becerilerini Oyunlaştıran Yenilikçi Bir Araç

eMotionLAB, Genç Yetişkinler ve Eğitmenler İçin Tasarım Düşüncesi Becerilerini Hızla Öğrenmeyi Kolaylaştıran Oyunlaştırılmış Bir Araç Tasarladı

Divergence, genç yetişkinler ve eğitmenlerin tasarım düşüncesi becerilerini hızla öğrenmelerini veya kısa atölye çalışmalarını yönetmelerini sağlayan oyunlaştırılmış bir araçtır. Bu araç, kullanıcı odaklı bir zorluğu çözmek için gerekli teknikleri uygulayarak oyuncuların işbirliği yapmasını ve yarışmasını sağlar.

eMotionLAB tarafından tasarlanan Divergence, genç yetişkinler ve eğitmenlerin tasarım düşüncesi becerilerini hızla öğrenmeleri veya kısa atölye çalışmalarını yönetmeleri için oyunlaştırılmış bir araçtır. Bu araç, kullanıcı odaklı bir zorluğu çözmek için gerekli teknikleri uygulayarak oyuncuların işbirliği yapmasını ve yarışmasını sağlar.

Divergence, giriş seviyesi öğrenenlerin ve yaratıcı ekiplerin süreci, etkileşimli ve hikaye anlatımına odaklanan bir oyunla hızla öğrenmelerini sağlayan iki dilli bir oyun setidir. Oyun seti, fiziksel ve indirilebilir versiyonlarda mevcut olan kart tabanlı bir tasarımdır ve destekleyici tanıtım videoları ile birlikte gelir.

Oyuncular, hayal gücünü ve konuşmaları teşvik eden güzel bir şekilde çizilmiş bir karakter kartları seti ile ilham alır. Oyuncular, bir grup olarak karakterlerine bir hikaye oluşturur. İkinci aşamada, oyuncular karakterlerinin sorunlarını çözmek için yenilikçi fikirler ve stratejiler geliştirmek için bir sonraki kart setini kullanır. Üçüncü aşamada, oyuncular fikirlerini diğer oyunculara ön sunum yapar ve puanlar ve geri bildirimler alır. Son turda, oyuncular en iyi çözümlerini grupla paylaşır ve rafine eder.

Divergence, 3-6 oyuncunun hızlı fikir oluşturma tekniklerini uygulaması için bir kart tabanlı hikaye anlatma oyunudur. Tasarım dili, oyuncuların hayal gücünü ve konuşmasını teşvik etmek için karşıt görsel unsurlar kullanır - örneğin, parlak renkli illüstrasyonları sakin bir arka plan üzerine yerleştirir; geometrik, lineer formları el çizimi efektlerle eşleştirir; saf ama abartılı insan figürlerini kullanır.

Divergence, iki dilli bir tasarım düşüncesi oyun setidir ve giriş seviyesi öğrenenlerin ve yaratıcı ekiplerin süreci, etkileşimli ve hikaye anlatımına odaklanan bir oyunla hızla öğrenmelerini sağlar. Oyun seti, oyuncuların gerekli teknikleri uygulayarak bir kullanıcı odaklı zorluğu çözmek için işbirliği yapmasını ve yarışmasını sağlar. Oyun seti, fiziksel ve indirilebilir versiyonlarda mevcut olan kart tabanlı bir tasarımdır ve destekleyici tanıtım videoları ile birlikte gelir.

Divergence, 2022'de A' Toys, Games and Hobby Products Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Award, deneyimi ve kaynakları doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen ve yaşam kalitesini iyileştiren, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: eMotionLAB Limited
Görsel Kredileri: Hong Kong Design Centre
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Mandy Tsang Art Director: Kat Luk Project Manager: Christy Chan Illustrations: Ivy Sin Graphic Design: Charmian Cheung, Helen Cheung Packaging Design: Helen Cheung, Charmian Cheung Script writing: Wilson Lui Animation: Stephanie Ng, Steven Chan, Hazel Huang, Kai Yeung, Man& Yiko@MorningGiants Sound Design: Anthony Liu Game Design: Hong Kong Design Centre, Press Start Hong Kong
Proje Adı: Divergence
Proje Müşterisi: eMotionLAB Limited


Divergence IMG #2
Divergence IMG #3
Divergence IMG #4
Divergence IMG #5
Divergence IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun