"Campus 90": Öğrenci Yaşamını Yeniden Tanımlayan Bir Mimari İnovasyon

Martin Hristov tarafından tasarlanan Campus 90, öğrenci yurdu ve otel işlevlerini bir araya getiriyor.

Öğrenci yaşamını yeniden tanımlayan bir mimari inovasyon olan Campus 90, Martin Hristov tarafından tasarlanan ve Varna şehrinin iki ana bulvarı arasındaki kavşakta yer alan bir öğrenci yurdu ve otel işlevlerini birleştiren bir yapıdır. Bu, şehirde bu tür bir binaya yapılan en büyük özel yatırımdır ve üniversitelere olan öğrenci ilgisinin artmasına yanıt verir.

Yüksek hızlı arabaların geçtiği iki bulvar ve kavşak boyunca kolayca algılanabilecek bir referans noktası olarak hizmet edecek nispeten basit bir siluet seçildi. Programın yükseklikte uygulanması, daha fazla peyzaj alanı serbest bırakma ve odalardan deniz ve şehir manzaralarını sunma gibi diğer avantajlara sahiptir. Hareket ve hız ayrıca binanın paralelepipedini dönen pikselleştirilmiş bir spiral olan cephe renk çözümünü de ilham verdi.

"Campus 90", öğrenci yurdu, otel ve konferans merkezi işlevlerini birleştirir. Yatırımcının konsepti, sadece mükemmel yaşam koşulları sağlamakla kalmayıp, aynı zamanda öğrenciler arasında iletişim ve takım çalışması için çok sayıda önkoşul yaratmaktır. Bu, öğrenci yaşamını yeniden tanımlayan bir mimari inovasyonu temsil eder.

Yapı, fiber-çimento levhalar ve cam kullanılarak üretilmiştir. 60 metre yüksekliğinde bir yüksek katlı bina olup, her katta 15 öğrenci odası bulunmaktadır. İlk 3 kat, lobi, konferans ve toplantı odaları, restoran, fitness merkezi gibi ortak alanları içerir.

Binanın etkileşimi, karışık bir kullanımı içerir - bir öğrenci yurdu, öğrenciler için kısa süreli bir otel, toplantı odaları, çalışma alanı, lobi, restoran ve spor merkezi. Proje 2008'de başladı ve Ekim 2022'de tamamlandı.

Binanın tasarımı, başlangıçta bir ofis binası için yapıldı ve daha sonra bir öğrenci yurdu binası için yeniden tasarlandı. Zorluk, yeni işlevi yapı modeline uygulamaktı. Ancak, bu zorluk başarıyla aşıldı ve Campus 90, öğrenci yaşamını yeniden tanımlayan bir mimari inovasyon olarak ortaya çıktı.

2023'te A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görülen Campus 90, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilen bir ödüldür. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve en iyi uygulamaları entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünya için olumlu duygular ve tatmin sağlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: E-Arch Studio
Görsel Kredileri: Martin Hristov
Proje Ekibi Üyeleri: E-Arch Studio Galina Baleva Ina Dineva Martin Hristov.
Proje Adı: Campus 90
Proje Müşterisi: E-Arch Studio


Campus 90 IMG #2
Campus 90 IMG #3
Campus 90 IMG #4
Campus 90 IMG #5
Campus 90 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun