Jiangnan No.1 Courtyard: Modern Mimari ve Doğu Geleneklerinin Buluşması

Wei Zhang - gad'ın Tasarımıyla Çağdaş Yaşam ve Tarih Bir Arada

Jiangnan No.1 Courtyard, modern mimari aracılığıyla tarih ve modern yaşamı bir araya getirerek, Doğu geleneklerinin izlerini taşıyan bir güney konutunu gözler önüne seriyor. Geleneksel evlerin nazik ve zarif çizgi oranlarını miras alan eğimli çatılar, cömertlik ve hafiflik sunarken, modern ve geleneksel detaylar bir arada korunuyor.

Wei Zhang - gad'ın tasarımı olan Jiangnan No.1 Courtyard, Tang tarzı mimarinin sadeliği ve zarafetinden ilham alıyor. Tang tarzı mimari, dekorasyon amacıyla eklenmiş hiçbir bileşen içermez. Form, işlev, malzeme, yapı ve işçilik tutarlıdır ve çağdaş estetik gereksinimleri karşılar. Tang tarzı mimari, Çin mimarisinin tarihinde çok yüksek bir statüye ve derin başarılara sahiptir. Tang tarzı yapının benimsenmesi, topluluğa yüksek ek değer getirebilir ve aynı zamanda modern zenginlerin yüksek kaliteli yaşam ihtiyaçlarına da yanıt verebilir.

Wei Zhang - gad, Suzhou bahçelerinin cazibesini araştırıyor. Suzhou tarzı bahçeler, insanlar ve doğanın birliğine ve bütünlüğüne odaklanır ve her türlü yapay ve kasıtlı oymaya karşı çıkar. Bina düzenlemesi esnektir, avlular zengin bir kombinasyona sahiptir ve peyzaj, doğayı taklit eder. Bu özellikler, çağdaş yaşamın düzen ve alan ihtiyaçlarını, aynı zamanda doğaya olan özlemi karşılar.

Projede, köşe saçakları için alüminyum alaşım bölümlerinin optimizasyonu gibi teknolojiler kullanıldı. Bu teknoloji, fabrikada önceden üretilen ve sahada monte edilen bölümlerle, bölüm dikişlerinin düz bölümde kalmasını sağlar. Bu, köşe alüminyum alaşımının inşaatında dikiş kalitesinin garanti edilmesinin zor olduğu sorununu çözer.

Wei Zhang - gad'ın tasarımı, geleneksel evlerin nazik ve zarif çizgi oranlarını miras alan eğimli çatılarla, tarih ve modern yaşamı bir araya getiriyor. Koyu gri elmas şeklindeki çatı kaplamaları, alüminyum kalıplar, zemin camları, taşlar ve diğer modern malzemelerle binalar daha şeffaf ve sofistike görünüyor.

Proje, 2017 yılında Çin'in Hangzhou kentinde başladı ve 2022 yılında A' Mimari, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: gad
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Li Yao, Main Image, 2019.11.22. Image #2: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22. Image #3: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22. Image #4: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22. Image #5: Photographer Li Yao, Optional Image, 2019.11.22.
Proje Ekibi Üyeleri: Project Director: Wei Zhang Project Manager: Wei Li Other Team Members: Yang Zhang Zhengtao Yang Cheng Zhang Jiaojiao Sun Lv Wang Interior: Shanghai Wujian Architecture Design Co., Ltd. Landscape: Integrated Planning and Design Curtain Wall: Zhejiang Zhongnan Curtain Wall Polytron Technologies Inc Photographer: Li Yao
Proje Adı: Jiangnan No.1 Courtyard
Proje Müşterisi: gad


Jiangnan No.1 Courtyard IMG #2
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #3
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #4
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #5
Jiangnan No.1 Courtyard IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun