Startracks: Çocuklar İçin Eğitici Uzay Oyunu

Zhejiang Üniversitesi'nden Çocuklar İçin Eğitici, Eğlenceli ve Bilimsel Bir Oyun

STEAM eğitimine dayanan ve çocukların astronomi bilgilerini genişletmeyi hedefleyen Startracks, Zhejiang Üniversitesi tarafından tasarlanan bir eğitim oyunudur. Bu oyun, çocukların bilimsel kavramları eğlenceli bir şekilde öğrenmelerini sağlar.

Startracks, interstellar keşif hikayesine dayanan ve çocukları astronomi bilimine yönlendiren bir tahta oyunudur. Oyun tahtası, gezegenlerin yerçekimi çekimini taklit etmek için rubidyum mıknatıslar kullanır. Oyun, astronomi bilgisine dayalıdır ve çocukların astronomi, fizik ve kimya bilgilerini genişletmelerine yardımcı olur.

Oyunun benzersiz özellikleri arasında, geminin kalkışı ve inişi, tahtanın altındaki rubidyum mıknatısların manyetik çekim gücü ile gerçekleştirilir. Bu, gezegenin yerçekimi etkisini hissettirir. Gezegen kaynakları, farklı gezegen bilgisi içeriği ve ilgili fonksiyonlarla birlikte prop kartları olarak sunulur.

Oyun, çocukların 7-12 yaş arası gelişim özelliklerine uygun STEAM eğitim oyunları üzerine yapılan bir araştırmaya dayanmaktadır. Hedef, 7-12 yaş arası çocukların astronomi ve fizik öğrenme ilgisini geliştirmektir. Araştırma araçları olarak Rhinoceros 3D, KeyShot, Adobe Illustrator ve Adobe Photoshop kullanılmıştır.

Startracks, interstellar keşif konseptini daha sezgisel hale getirmek için manyetik alanları kullanır. Oyun mekanikleri, iki oyunculu karşılaşmalara dayanır ve oyunun dengeli olmasını sağlamak için diğer zamanların çoğu, iki oyunculu karşılaşma oyun mekaniklerine ayrılmıştır.

Startracks, 2023 yılında A' Toys, Games and Hobby Products Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal becerilere sahip olan, mükemmellik seviyesini gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Zhou Leijing
Görsel Kredileri: Rui Lei Yi Chen Zhengtong Wu Shaogeng Zeng
Proje Ekibi Üyeleri: Leijing Zhou Rui Lei Yi Chen Zhengtong Wu Shaogeng Zeng Minghong Xu Yunnong Chen
Proje Adı: Startracks
Proje Müşterisi: Zhou Leijing


Startracks IMG #2
Startracks IMG #3
Startracks IMG #4
Startracks IMG #5
Startracks IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun