Yansıma: Mandy Morris'un Asimetrik Tasarımıyla Kendi Yansımanızı Keşfedin

Özgün ve Çarpıcı Bir Takı Tasarımı: Yansıma Küpeler

Mandy Morris'un yaratıcı ilhamı ve el işçiliği ile hayat bulan "Yansıma" adlı küpe tasarımı, takı sanatında yeni bir soluk getiriyor. Kendi yansımasını suya bakan bir kuş imgesinden esinlenen bu tasarım, bireyin iç dünyasını ve dışa yansıttığı imajı sembolize ediyor.

Yansıma küpeler, asimetrik bir tasarıma sahip olmalarıyla dikkat çekiyor. Sağ küpe, gösterişli bir tasarıma sahipken, sol küpe daha sade bir görünüm sergiliyor. Bu tasarım, bireyin iç dünyasını ve dışa yansıttığı imajını temsil ediyor. Bu eşsiz küpeler, sol veya sağ küpeye eklenebilen veya çıkarılıp kolye olarak taşınabilen bir damla bölümüne sahip.

Morris, bu tasarımı gerçekleştirmek için geri dönüştürülmüş 18 ayar beyaz altını kullanmış. Altın, tel haline getirilerek küpenin ana gövdesi oluşturulmuş. El işçiliği ve lazer kaynak teknolojisi ile şekillendirilen bu tasarım, elmas ve safirlerin tahıl set ve bezel set teknikleri ile işlenmesi ve son olarak da parlatılması ile tamamlanmış.

Yansıma küpeler, sol tarafı 60mm yükseklik, 40mm genişlik ve 12mm derinlik, sağ tarafı ise 15mm yükseklik, 11mm genişlik ve 7mm derinlik ölçülerinde tasarlanmış. Damla eklentisi ise 35mm yükseklik, 9mm genişlik ve 5mm derinlik ölçülerinde.

Morris, bu tasarımı gerçekleştirirken kuş imajları ve suya yansıyan görüntüler üzerine yoğun bir araştırma yapmış. Tasarım sürecinde, başlangıçtaki kuş imajını temel tel formuna indirgeyerek ve bu formu CAD-CAM teknolojisi ile dönüştürerek tasarımın kancalı formunu elde etmiş.

Yansıma küpeler, 18 ayar beyaz altından el işçiliği ile üretilmiş ve 2 adet 1 karatlık armut kesim elmas, 1 karatlık armut kesim safir ve küçük elmaslar ve safirlerle süslenmiş. Küpeler, sol veya sağ küpeye eklenebilen veya çıkarılıp kolye olarak taşınabilen bir damla bölümü ile birlikte takılabiliyor.

Yansıma küpeler, 2023 yılında A' Jewelry, Eyewear and Watch Design ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, teknik özellikleri ve sanatsal becerisi ile öne çıkan, mükemmellik düzeyini gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.

Morris'un bu özgün tasarımı, Ekim 2021'de York'ta başlamış ve Şubat 2022'de tamamlanmıştır. Tasarım, Mart 2022'de Londra'da sergilenmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: mandy morris
Görsel Kredileri: mandy morris
Proje Ekibi Üyeleri: mandy morris
Proje Adı: Reflection
Proje Müşterisi: mandy morris


Reflection  IMG #2
Reflection  IMG #3
Reflection  IMG #4
Reflection  IMG #5
Reflection  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun